Πάτρα – Πλεύρης για τον θάνατο του 49χρονου: Δεν του δόθηκε η ευκαιρία να τον δει γιατρός

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στον θάνατο του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιάνου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος είχε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή και είχε διατάξει ΕΔΕ, ενώ είχε ανακοινώσει πως θα ξεκινήσει έρευνα ώστε να τεθούν σε αργία όσοι ευθύνονται για το συμβάν.

Μιλάμε για ένα ευρύτερο πρόβλημα

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως «Δεν του δόθηκε η ευκαιρία να τον δει ένας γιατρός. Εάν τον είχε δει ακόμα και λανθασμένη διάγνωση να είχε γίνει θα μιλούσαμε για ιατρικό λάθος αλλά εδώ μιλάμε για ένα ευρύτερο πρόβλημα καθώς ο 49χρονος βρέθηκε σε μια διαδικασία χωρίς καμία βοήθεια» επισήμανε ο υπουργός Υγείας μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ.Όπως σημείωσε, μάλιστα, 1-2 ώρες πριν το περιστατικό του 49χρονου, στο ίδιο νοσοκομείο και από την ίδια νοσηλεύτρια έγινε ορθή διαχείριση άλλου περιστατικού καθώς βάσει πρωτοκόλλου κάλεσε γιατρό ο οποίος τον εξέτασε και τον παρέπεμψε σε άλλο νοσοκομείο. «Στο περιστατικό του 49χρονου η διάγνωση δεν έγινε από γιατρό. Ο άνθρωπος αυτός πήγε και έγινε εκτίμηση μη ορθή από τη νοσηλεύτρια ότι δεν έχριζε παρακολούθησης από γιατρό και έπρεπε να πάει σε άλλο νοσοκομείο» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

Άπαξ και ένα περιστατικό μπει σε νοσοκομείο, το νοσοκομείο οφείλει να το διαχειριστεί

Ο υπουργός Υγείας διεμήνυσε, επίσης με αφορμή όσα ειπώθηκαν πως όταν δεν εφημερεύει ένα νοσοκομείο είναι κλειστό, ότι «δεν υπάρχουν κλειστά νοσοκομεία. Προφανώς οι πολίτες πρέπει να πηγαίνουν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία γιατί εκεί υπάρχουν ανοιχτά αρκετά τμήματα. Το πρωτόκολλο λέει πως αν για κάποιο λόγο κάποιος άνθρωπος βρεθεί σε ένα νοσοκομείο που δεν εφημερεύει η διάγνωση θα πρέπει να γίνει από γιατρό. Άπαξ και ένα περιστατικό μπει σε νοσοκομείο τότε το νοσοκομείο οφείλει να το διαχειριστεί».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.