Πάτρα – Φωτιά στην Καλλιθέα: Βελτιώθηκε η κατάσταση – Θα παραμείνουν τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις (φωτο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

NEOTΕΡΑ

Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή, Καλλιθέα, της Πάτρας, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις όπου και θα παραμείνουν όλη τη νύχτα.

19.26: Οριοθετείται η φωτιά στην κατεύθυνση προς την Πλατανόβρυση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας, ενώ κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και ανακριτικό τμήμα, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς.

 18.16: Γιγαντώνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Καλλιθέα Πατρών.

Καίει σε δασική έκταση με πεύκα ωστόσο ενώ σημείωσε ότι η ένταση των ανέμων δεν είναι μεγάλη.

Ενισχύονται συνεχώς επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς συνδράμουν πλέον 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Π.Ε. Αχαΐας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική το πύρινο μέτωπο εκτείνεται νότια σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις ωστόσο δεν απειλεί άμεσα τον οικισμό.

17:29: «Ήχησε» το 112 όπου ενημερώνει όσους βρίσκονται στις περιοχές Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή να εκκενώσουν τα χωριά και να μετακινηθούν προς την Χαλανδρίτσα.

Η φωτιά στην Καλλιθέα βρίσκεται σε εξέλιξη με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Στο σημείο επιχειρούν 24 οχήματα με 48 άνδρες, 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.