Πάτρα: Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει διώξεις συνδικαλιστών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Eργατικό Kέντρο Πάτρας καταγγέλλει την απαράδεκτη προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης 5 μελών της διοίκησης του ΕΚΠ  από την εταιρεία  UNISOL.

Είναι η ίδια επιχείρηση η οποία πριν 3 χρόνια είχε απολύσει συνάδελφο εργαζόμενο της και μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ διότι ασκούσε τα νόμιμα δικαιώματα του σαν συνδικαλιστής, ζητώντας από την εργοδοσία να πληρώνονται οι υπερωρίες των εργαζομένων, ο συνάδελφος με απόφαση του δικαστηρίου επέστρεψε στην δουλειά του αλλά το μένος του εργοδότη για την συνδικαλιστική δράση δεν έχει τέλος ..

Στέλνει τώρα στο δικαστήριο  συναδέλφους πρωτοπόρους συνδικαλιστές που από την πρώτη στιγμή πρωτοστάτησαν στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις  ενάντια στην άδικη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου μας, θέλοντας να αξιοποιήσει διατάξεις από τον νόμο –έκτρωμα Χατζηδάκη.

Είναι η ίδια επιχείρηση που στην οποία πριν λίγο καιρό είχαμε εργατικό ατύχημα και παραλίγο να θρηνήσουμε συνάδελφο διότι δεν τηρούνταν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στον χώρο δουλειάς με ευθύνη του εργοδότη.

Το ΕΚΠ καταγγέλλει τις διώξεις των συνδικαλιστών και την προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης των συνδικάτων με το νόμο – έκτρωμα Χατζηδάκη και καλεί όλα τα συνδικάτα να  την καταδικάσουν.

Το ΕΚΠ καλεί την Τρίτη στις 12 του μήνα στις 9πμ  όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας μπροστά στα δικαστήρια για συμπαράσταση προς τους συναδέλφους μας και για να στείλουμε το μήνυμα στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση ότι

 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει !

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα !

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.