Πάτρα: Χαμόγελα για τους συμβασιούχους του Δήμου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά με απόφασή του δικαιώνει του εργαζόμενους της Κοινωφελούς 2020 στον Δήμο Πατρέων, οι οποίοι επιστρέφουν στη θέση τους έως τον Φεβρουάριο του 2023

Παρατάξεις τις αντιπολίτευσης ασκούν δριμεία επίθεση στην δημοτική αρχή κατηγορώντας την ότι δεν στήριξε τους συμβασιούχους.

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ, αναφέρονται τα εξής:

Στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, στις 11/7/2022, συζητήθηκε το αίτημα των εργαζομένων του κοινωφελούς προγράμματος 2020 για δικαστική προστασία, με στόχο την παραμονή τους στις θέσεις εργασίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε να συμπαρασταθεί στο αίτημα αυτό, να μην αιτηθεί ο Δήμος Πατρέων αναβολή και να διεξαχθεί κανονικά η δίκη και να αιτηθούν, όλες οι παρατάξεις, έκτακτη επιχορήγηση από την κυβέρνηση για τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Ο Δήμος Πατρέων, ως αντίδικος των εργαζομένων, αιτήθηκε αναβολή της δίκης, παραβιάζοντας την απόφαση του κυρίαρχου οργάνου, του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η αγνόηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δεν συνάδει ούτε με τη Δημοκρατία, ούτε με το αίσθημα της κοινωνικής προστασίας, ούτε με τα προεκλογικά ψευδεπίγραφα λόγια της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Συνάδει με ολοκληρωτικές ιδεολογίες, με προκλητικές και αυθάδεις συμπεριφορές και με υποκρισία.

Ας αντιληφθούν οι πατρινοί πολίτες ποιος τελικά διοικεί τον Δήμο κι ας δώσουν την απάντηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Νίκος Νικολόπουλος – «Νέα Πάτρα»:

«Δεν πέρασαν 24 ώρες από την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, σχετικά με την απόφαση για στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στα Δικαστήρια και αποκαλύφθηκε η Υποκρισία της Δημοτικής Αρχής ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ.

Προσήλθε στο δικαστήριο, όχι για να υποστήριξη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11/7/2022 όπως όφειλε, πολύ περισσότερο δεν στήριξε και τους εργαζόμενους.

Είχε το θράσος ο απερχόμενος Δήμαρχος Πατρέων κ. ΑΝΑΒΟΛΙΔΗΣ, να ζητήσει από τους Δικαστές αναβολή της εκδίκασης.

Έπεσαν οι Μάσκες του δήθεν φιλεργατικού και λαϊκού προστάτη Δημάρχου Πατρέων. Αποκαλύφθηκε και ο σκοτεινός ρόλος του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, όπου εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους και την Ανεργία προς άγραν ψήφων.

Σκοπός της παραμονής τους στο Δήμο είναι, να εξυπηρετούν τα ιδιωτικά συμφέροντα, τους εργολάβους και προμηθευτές με απευθείας αναθέσεις.

Μετά από αυτή την σημερινή εξέλιξη στα Δικαστήρια του Πειραιά, ο μόνος δρόμος που απομένει στον κ. ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ είναι, η αξιοπρεπής ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

Γιατί σε λίγους μήνες ο λαός της Πάτρας θα τον στείλει να απολαμβάνει την πισίνα του και τις αυθαιρεσίας στη βίλα του στα Αραχωβίτικα, απολαμβάνοντας και ΦΕΤΑ 12,20€ το κιλό. Γιατί για τους εργαζόμενους του Δήμου δεν υπάρχουν λεφτά κύριε ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ…».

Σε ανάρτηση του ο δημοτικός σύμβουλος του σπιράλ Χαράλαμπος Στανίτσας αναφέρει:

«Το σπιράλ έλεγε και θα λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Οι 8μηνιτες υπογράφουν συμβάσεις για 8 μήνες και μετά φεύγουν. Αυτό λέει η σύμβαση που υπογράφουν. Δεν δημιουργήσαμε ποτέ φρούδες ελπίδες, δεν εξαπατησαμε, δεν εξαγοράσαμε κανέναν 8μηνιτη. Καθαρά και αντρίκια πράγματα. Από την άλλη δεν πρόκειται να σταθούμε ποτέ εμπόδιο στην νόμιμη προσφυγή των εργαζομένων στα δικαστήρια. Τους δώσαμε χθες την έγκρισή μας να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Ο “φιλεργατικός” και “φιλολαϊκός” και “καλός” δήμαρχος Πελετίδης και χθες στο δημοτικό συμβούλιο και ακόμα χειρότερα σήμερα στο δικαστήριο ήταν καταπέλτης εναντίον των μεροκαματιάρηδων που πάλευαν για προσωρινή παραμονή στην εργασία για να μπορέσουν να μπουν στο ταμείο ανεργίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου ΚΟΛΑΦΟΣ! Ακούστηκε από το δικαστήριο του Πειραιά μέχρι την Πάτρα ο γδούπος της ντροπής και της αναλγησίας της “κομμουνιστικής” δημοτικής αρχής. Οι μάσκες πέφτουν καθημερινά και αποκαλύπτεται η γύμνια και η υποκρισία τους. Και θα τα “εισπράξουν” όλα στην ώρα τους Προς το παρόν, καλή επάνοδο στους δικαιωθέντες εργαζομένους!».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.