Η παράταξη νοσοκομειακών γιατρών AKI για το θάνατο 49χρονου και την απαξίωση Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη νοσοκομειακών γιατρών AKI για το θάνατο 49χρονου και την απαξίωση Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας», αναφέρει:

Ο χαμός ενός ανθρώπου και μάλιστα νέου αποτελεί ένα τραγικό γεγονός. Η οδύνη των οικείων του είναι και οδύνη της κοινωνίας Προφανώς η διερεύνηση του περιστατικού ,ενδελεχώς, διοικητική και δικαστική, είναι η ελάχιστη υποχρέωση της πολιτείας που θα αναδείξει και τις ευθύνες .

Αυτό όμως γίνεται σε κάθε περίπτωση . Μέσα όμως από το τραγικό συμβάν η απαξίωση ενός ολόκληρου νοσοκομείου για περιστατικό που δεν εξετάσθηκε από γιατρό γιατί απλούστατα δεν κλήθηκε, είναι αδιανόητη.Δυστυχώς στην απαξίωση αυτή συνέβαλε και το υπουργείο υγείας με βεβιασμένες ενέργειες όπως αυτή ήταν η αποπομπή του διοικητή κ. Θεοδωρόπουλου επειδή (όπως ειπώθηκε) δεν ενημέρωσε έγκαιρα το υπουργειο -δεν προηγήθηκε δηλ. των ΜΜΕ- διαγράφοντας κατά αυτό το τρόπο τη πρότερη θετική διαδρομή του στο Νοσοκομείο.

Σε κάθε περίπτωση η κοινωνία της Πάτρας γνωρίζει ότι το Νοσοκομείο ΄΄Ο Άγιος Ανδρέας ΄΄ είναι προσιτό στον καθένα ,έχει διαγράψει τη δική του σημαντική ιστορία και δικαίως θεωρείται το νοσοκομείο των Πατρών . Ας μην ξεχνάμε , ότι εφημερεύει εναλλάξ με το ΠΓΝΠ με σαφώς μικρότερη δυναμικότητα κλινών και προσωπικού, αλλά παρ΄ όλες τις δυσκολίες ανταποκρίνεται στις εφημερίες και στη πανδημία. Δυστυχώς τα» αντανακλαστικά» του υπουργείου λειτούργησαν με βάση την επικοινωνία και πολύ λιγότερο με την ουσία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.