Μεγάλη φωτιά στις Πόρτες Αχαΐας-Προληπτική απομάκρυνση για τους ανθρώπους στο χωριό Βάλμη-Δύσκολη νύχτα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

22:00: Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά.

Το μέτωπο είναι μεγάλο με την πυρκαγιά να έχει περάσει στην Ηλεία όπου εκκενώθηκαν οι οικισμοί Βάλμη, Κοτρώνα και Καραγιαννέικα.

Επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, ενώ αποχώρησαν τα εναέρια μέσα, μόλις έπεσε το σκοτάδι.

21:00: Ορατοί είναι οι καπνοί από την πυρκαγιά στις Πόρτες σε διάφορα σημεία στην Αχαΐα και την Ηλεία.

Οι προσπάθειες για την κατάσβεση της είναι σε εξέλιξη. Οι ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα στην περιοχή ενώ δεν κινδύνευσαν σπίτια παρότι οι φλόγες έφθασαν δίπλα στο εκκλησάκι της Παναγίας στις Πόρτες.

18:37:  Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Στο σημείο βρίσκονται τόσο επίγεια όσο και εναέρια μέσα, τα οποία ενισχύονται από Αιτωλοακαρνανία. Συγκεκριμένα, 72 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 25 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Ειδικότερα: 3 Ελικόπτερα, 4 CANADAIR και 4 Tractores, ένα ΑΒ 214 με ΕΜΟΔΕ από Άραξο και συνεχώς αποστέλλονται νέες δυνάμεις. Θα δοθεί προληπτική απομάκρυνση (112) για τους ανθρώπους στο χωριό Βάλμη.

Πρώτη ενημέρωση: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από  λίγο στις Πόρτες Αχαΐας, στον αρχαιολογικό χώρο. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των ανδρών της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο βρίσκονται επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.