Γ. Κυριακόπουλος: “Ταμείο ανάκαμψης για όλους και όχι για τους λίγους”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Κυριακόπουλος αναφέρει:

“Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας ώστε να σταθεί η οικονομία στα πόδια της μετά από τις αλλεπάλληλες κρίσεις. Τα χρήματα αυτά έπρεπε να αξιοποιηθούν με ασφαλή, κοινωνικά δίκαιο και εθνικά επωφελή τρόπο και να υποστηρίξουν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κατέθεσε εδώ και αρκετούς μήνες μια υπεύθυνη πρόταση για τη σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής διαβούλευσης και λογοδοσίας για αυτά τα κονδύλια με στόχο την διαφάνεια στην κατανομή τους.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του ωστόσο δεν επιθυμεί ευρύτερες συγκλίσεις για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα και ουσιαστικά επιβεβαίωσε αυτό που όλοι ξέραμε. Επιλέγει ξανά το δρόμο της αδιαφάνειας και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος όπως το έχει κάνει δύο χρόνια τώρα ροκανίζοντας 7,5 δις σε απευθείας αναθέσεις. Προφανέστατα προσπαθεί να ξεπληρώσει ότι χρωστάει σε πολιτική υποστήριξη και προκαταβολικά ρουσφέτια. Συνεχίζει στην ίδια απαράλλακτη γραμμή υποστήριξης των λίγων και πολύ μεγάλων επιχειρήσεων , αγνοώντας επιδεικτικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις . Το ενδιαφέρον του τελείωσε από την στιγμή που υφάρπαξε την ψήφο τους με ψεύτικες υποσχέσεις.

Επιπλέον, η πραγματικότητα διαψεύδει τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς και στην απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου. Συνολικά η απορρόφηση για το 2021 και το πρώτο εξάμηνο του 2022 δεν είναι ούτε η μισή από αυτή που προέβλεπαν οι στόχοι που ίδια η κυβέρνηση είχε θέσει. Καθημερινά αποδεικνύεται ότι ​η Νέα Δημοκρατία δεν έχει όραμα για τη χώρα και υπονομεύει με τις επιλογές της  το παρόν και το μέλλον της”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.