ΚΚΕ Αχαΐας: Ο αγώνας των συμβασιούχων του δήμου Πατρέων να γίνει υπόθεση του Πατραϊκού λαού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας χαιρετίζει τη νέα κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής που μαζί με εκατοντάδες εργαζόμενους και συμβασιούχους του Δήμου Πατρέων διαδήλωσαν στην Αθήνα διεκδικώντας δουλειά για όλους – δουλειά με δικαιώματα, απαιτώντας έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου για την καταβολή των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των συμβασιούχων εργαζόμενων, που επέστρεψαν στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις.

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης που αρνήθηκε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της Δημοτικής Αρχής και των εργαζομένων της Πάτρας, καθώς και την απαράδεκτη άρνηση να γίνει ακόμα και συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δήμου, των εργαζομένων και του μαζικού εργατικού κινήματος της πόλης μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όλα τα κόμματα που διαχρονικά κυβέρνησαν, καθώς και προηγούμενοι δήμαρχοι που δέχτηκαν και υλοποίησαν όλους τους αντεργατικούς νόμους έχουν μεγάλες ευθύνες για τον εμπαιγμό και την ομηρία των χιλιάδων εργαζομένων και συμβασιούχων στο Δήμο της Πάτρας, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Για ακόμη μία φορά ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ25 και Βελόπουλος προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και το λαό με τις δήθεν δηλώσεις και ανακοινώσεις τους για στήριξη των εργαζομένων. Η παρουσία ορισμένων σε αυτό τον αγώνα δεν μπορεί να ξεπλύνει τις αμαρτίες τους!

Τους έπιασε ο πόνος για τους συμβασιούχους ενώ είναι οι ίδιοι που τους καταδίκασαν τα προηγούμενα χρόνια στη μισή ζωή – μισή δουλειά, γιγάντωσαν τα προγράμματα απασχόλησης, τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα. Είναι αυτές οι δυνάμεις που σαν κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια άνοιξαν το δρόμο στη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ για να συνεχίζει το ίδιο αντιλαϊκό έργο. Όλοι τους μαζί, νυν και πρώην, ψήφισαν όλα αυτά τα χρόνια πλήθος αντιδραστικών – αντιλαϊκών νόμων που απαγορεύουν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά στο δημόσιο, τις προσλήψεις, τα συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, αποθεώνοντας ταυτόχρονα την κινητικότητα, την ευελιξία και την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών των Δήμων. Αυτή ακριβώς η κοινή τους γραμμή είναι που δίνει αέρα στα πανιά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει να σαρώνει κάθε εργατικό-λαϊκό δικαίωμα.

Ο Πατραϊκός λαός και οι εργαζόμενοι έχουν πείρα, μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα! Δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όλους τους άλλους επίδοξους «σωτήρες» που υποστηρίζουν ότι με αυτούς θα αλλάξουν τα πράγματα. Ο λαός μας τους δοκίμασε όλους τους!

Καλούμε τους συμβασιούχους, όλους τους εργαζόμενους, τον πατραϊκό λαό να καταδικάσει την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και όλων των άλλων αστικών κομμάτων που ρίχνουν «νερό στο μύλο» της αντιλαϊκής πολιτικής που μας καταδικάζει στη φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι και συμβασιούχοι της πόλης μας με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, την Δημοτική Αρχή Πάτρας και τον αγωνιστή δήμαρχο Κώστα Πελετίδη θα συνεχίσουν τον αγώνα, για έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συμβασιούχους τον πατραϊκό λαό να συμπορευτούν και να στηρίξουν το ΚΚΕ και στις βουλευτικές εκλογές -όποτε και να γίνουν, αλλά και τη σημερινή δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης και τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη στις επόμενες δημοτικές εκλογές, για να πιάσει η οργή και η αγανάκτηση τόπο! Για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό μας!» αναφέρει η ανακοίνωση.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.