Κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και τα Κέντρα Υγείας Θέρμου – Αστακού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει:

Οι εργαζόμενοι, τοπικοί φορείς και κάτοικοι πολλών περιοχών Αιτωλοακαρνανίας είναι αγανακτισμένοι από το επίπεδο των υγειονομικών υπηρεσιών που διαθέτουν. Σήμερα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο ΘΕΡΜΟ.

Το βασικότερο αίτημα ζωής είναι η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο ΘΕΡΜΟ και στον ΑΣΤΑΚΟ. Έξ αιτίας αυτού έχουν χαθεί ζωές ασθενών που κανείς δεν γνωρίζει τη τύχη τους εαν είχαν διακομισθεί έγκαιρα σε νοσοκομείο Τα έκτακτα περιστατικά από την περιοχή του ΑΣΤΑΚΟΥ μία άκρως τουριστική περιοχή και της περιοχής του Θέρμου βιώνουν ολόκληρο γολγοθά για την διακομιδή τους σε νοσοκομείο.

Μεσολαβούν ώρες έως την διακομιδή τους σε νοσοκομείο. Για φαντασθείται τροχαία, καρδιολογικά περιστατικά, πνιγμοί στις θάλασσες που συμβαίνουν κατ επανάληψη. Καλείται ασθενοφόρο από το ΑΓΡΙΝΙΟ ή το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ και λόγω απόστασης κάνει μιάμιση ώρα να φθάσει. Πρώτα μεταφέρει τον ασθενή στο κεντρο Υγείας Αστακού ή θέρμου και μετά τις πρώτες βοήθειες απαιτείται άλλη μιάμιση ώρα μέχρι να φθάσει στο νοσοκομείο Αγρινίου ή Μεσολογγίου.

Σε πολλές περιπτώσεις μεταφέρονται οι ασθενείς από το σημείο του συμβάντος έως τα κεντρα υγείας με τα αυτοκίνητα των γιατρών ή συγχωριανών με την οποία επικινδυνότητα. Αναγκαιότητα η λειτουργία σταθμών του ΕΚΑΒ. Αύριο προγραμματίζουν κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μεσολογγίου για την τραγική υποστελέχωση. Ουσιαστικά έχουν μείνει χωρίς Αναισθησιολόγο. Είναι δύο αλλά έχουν ο ένας αναρρωτική και η άλλη μακροχρόνια άδεια. Ο ένας αναισθησιολόγος από Αγρίνιο που έρχεται να καλύψει με μετακίνηση το νοσοκομείο το καλύπτει μόνο έξι εφημερίες το μήνα..

Υπηρετούν μόνο 4 χειρουργοί που δεν μπορούν να καλύψουν το νοσοκομείο, καθώς επίσης μόνο ένας παιδίατρος και δύο ακτινολόγοι που φυσικά δεν επαρκούν. Μεγάλη υποστελέχωση στο Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να αφουγγρασθεί τους εργαζόμενους και τους κατοίκους και να διορθώσει τη κατάσταση.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.