Εμπορικός Σύλλογος για κατάργηση ενδιάμεσων εκπτώσεων: υλοποιείται ένα πάγιο αίτημά μας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε επιστολή του προς τα μέλη του με αφορμή την κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας αναφέρει τα εξής:

Με το σχέδιο νόμου «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα» και ειδικά στο άρθρο 6 αυτού, υλοποιείται ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας και του συνόλου της συνδικαλιστικής πυραμίδας (Ομοσπονδία, ΕΣΕΕ), αυτό της κατάργησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι το μέτρο ήταν ανώφελο για την αγορά, επέτεινε την απορύθμισή της και συνδυαζόταν και με την κατάργηση Κυριακάτικων αργιών. Όπως κατέδειξαν και έρευνες του ΙΝΕΜΥ (Ινστιτούτο Εμπορίου Και Υπηρεσιών) της ΕΣΕΕ, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις όχι μόνο είχαν μηδενική απόδοση αλλά ζημίωναν γενικότερα τον θεσμό των εκπτώσεων. Κι αυτό, επειδή προκαλούσαν σύγχυση στον καταναλωτή, ο οποίος περίμενε εκπτώσεις αλλά δεν τις είχε, αφού οι δυνατότητες των επιχειρήσεων να διαθέσουν με μειωμένες τιμές κατά τις οριοθετημένες περιόδους ήταν εξ’ αρχής περιορισμένες.

Με την παραπάνω διάταξη και εφόσον αυτή ψηφιστεί από την Βουλή, καταργείται αυτός ο αποτυχημένος θεσμός και αναμένεται να επανέλθει ένας βαθμός ισορροπίας στην αγορά, προς όφελος τόσο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο και του καταναλωτή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.