Δήμος Πατρέων: Νέα προμήθεια τεσσάρων μεγάλων οχημάτων μεταφοράς απορριμμάτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων, αναφέρονται τα εξής:

Η Διεύθυνση Καθαριότητας παρέλαβε τους Κινητούς Σταθμούς Μεταφόρτωσης (κινητό ΣΜΑ), που είναι 4 μεγάλα μέσα μεταφοράς απορριμμάτων χωρητικότητας 54m3 το καθένα. Τα κινητά ΣΜΑ θα αξιοποιηθούν για τη μεταφορά απορριμμάτων στου Φλόκα στο πλαίσιο της διαδικασία απαγκίστρωσης από τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας.

Η προμήθεια των κινητών ΣΜΑ και η κατασκευή του σταθερού Σταθμού Μεταμόρφωσης έχουν χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης συνολικής δαπάνης 2 εκατ. ευρώ.

Έχει αρχίσει η κατασκευή του έργου του Σταθερου Σταθμού Μεταφορτωσης απορριμμάτων από τα απορριμματοφόρα στα κινητά ΣΜΑ, πλην όμως παρουσιάζονται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις από τον ανάδοχο σ’ ένα έργο πρώτης προτεραιότητας για τη διαχείριση των απορριμμάτων με δεδομένη την κατάσταση στο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας.

Σημειώνεται ότι όταν ολοκληρωθεί το έργο θα υπάρξει η δυνατότητα μεταφοράς μέρους των απορριμμάτων του Δήμου Πατρέων στο ΧΥΤΑ του Φλόκα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.