Δήμος Δυτικής Αχαϊας: Παραγωγή φυσικού αερίου από τη λυματολάσπη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόγραμμα παραγωγής φυσικού αερίου και ενέργειας με πρώτη ύλη τη λυματολάσπη που παράγει η μονάδα Βιολογικού καθαρισμού στην Κάτω Αχαΐα, «τρέχει» αυτήν την περίοδο ο Δήμος Δυτικής Αχαϊας. Λεπτομέρειες του προγράμματος συζητήθηκαν σήμερα (21/7) σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο.

 

Στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές λειτουργείας για την αξιοποίηση της παραγόμενης λυματολάσπης που σε συνδυασμό με τα οικιακά απόβλητα που θα κατευθύνονται σε ειδικούς καφέ κάδους για να ακολουθήσει η κομποστοποίησή τους καθώς και με την προσθήκη ειδικών χημικών στοιχείων θα

ολοκληρώνεται μια επεξεργασία που θα οδηγεί στην παραγωγή φυσικού αερίου και κατ’ επέκταση ενέργειας.

 

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γ. Λυμπεράτος με τις συνεργάτιδές του στο πρόγραμμα Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου και Γεωργία Αντωνοπούλου, ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, οι αντιδήμαρχοι Σπ. Σταυρογιαννόπουλος και Κ. Παλαιολόγος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Γκοτσόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Π. Κουνάβης, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και ο γενικός διευθυντής της ΣΥΡΜΕΤ Γ. Συριόπουλος.

 

Το πρόγραμμα έχει συνολικό κόστος 250.000 ευρώ και οι εταίροι του είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο Δήμος Δυτικής Αχαϊας, η Ελαιουργική Πατρών και η ΣΥΡΜΕΤ.

 

Μετά τη σύσκεψη στο Δημαρχείο υπήρξε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΔ προκειμένου να γίνει μια πρώτη εκτίμηση για την εγκατάσταση της διάταξης που προβλέπεται στο πρόγραμμα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.