Αγγελική Τσιόλα στο συνέδριο των ποινικολόγων: «Όλοι κάνουμε λάθη»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με φόντο τους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, η αντιπαράθεση στους κόλπους των ιατροδικαστών καλά κρατεί.

Η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα μιλώντας την Κυριακή για «τους κινδύνους διενέργειας εσφαλμένης ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης» στο πλαίσιο του 22ου συνεδρίου της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, που πραγματοποιείται στην Πάτρα σημείωσε ότι «ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος του ιατροδικαστικού λάθους, εφόσον οι αρχικές πληροφορίες που θα δοθούν αν είναι εσφαλμένες».

Η κ. Τσιόλα την ομιλία της αναφέρθηκε σε 4 σημαντικά περιστατικά όπου είχε γίνει λάθος πραγματογνωμοσύνη από ανακριβείς πληροφορίες που είχαν δοθεί είτε από γιατρούς, είτε από τις αστυνομικές αρχές και σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όλοι κάνουμε λάθη» υποστηρίζοντας πως η αυτοψία του χώρου όπου έχει βρεθεί ένα πτώμα είναι το 90% των στοιχείων που χρειάζεται ένας ιατροδικαστής για να συντάξει την πραγματογνωμοσύνη του.

Η προ ημερών ανακοίνωση της προϊσταμένης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελικής Τσιόλα που διενήργησε την νεκροτομή στην 6 μηνών Ίριδα με την οποία αμφισβητεί το πόρισμα Καρακούκη-Καλόγρηα και ρίχνει «βέλη» στους συναδέλφους της που σχολιάζουν την υπόθεση δημοσίως, πυροδότησε νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

Η ανακοίνωση της Αγγελικής Τσιόλα
«Όσα στοιχεία έχουν μέχρι σήμερα διαρρεύσει, αναφορικά με ευρήματα των πραγματογνωμόνων συναδέλφων, κατά παραβίαση του δικαστικού απορρήτου, απ’ όσους ευθύνονται για τέτοιου είδους διαρροές, και εάν όντως ισχύουν τα ευρήματα αυτά, ουδόλως επιβεβαιώνονται από την νεκροψία-νεκροτομία και είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών, να αξιολογήσουν τα επιστημονικά και προανακριτικά στοιχεία της δικογραφίας και να αποφανθούν σχετικά», τόνισε στην ανακοίνωσή της η προϊσταμένη της Ιατροδικαστής υπηρεσίας Πατρών.

«Υπάρχουν δύο κατηγορίες ιατροδικαστών , αυτοί που έχουν δει με τα μάτια τους και έχουν αξιολογήσει το αντικείμενο της μελέτης, έχοντας το μπροστά τους αυτοί που κρίνουν από φωτογραφικό υλικό και έγγραφα», επισήμανε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Στο συνέδριο των Ποινικολόγων της Πάτρας βρέθηκε η ιατροδικαστής, Αγγελική Τσιόλα, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας και ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος.

Στο πλευρό της κυρίας Τσιόλα στάθηκε και ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος προεδρεύει του διήμερου συνεδρίου της Ένωσης Ποινικολόγων στην Πάτρα.

«Η κυρία Τσιόλα είναι τιμή για την ιατροδικαστική υπηρεσία. Σε πολύ δύσκολες υποθέσεις έδωσε λύσεις, βασισμένη σε συγγράμματα και έχοντας κάνει η ίδια τη νεκροτομή» δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των Ποινικολόγων ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλαν στην αίθουσα, πέταξαν τρικάκια και ανήρτησαν πανό ζητώντας την αποφυλάκιση του επονομαζόμενου «τοξοβόλου» του Συντάγματος.

«Η ανακοπή της Τζωρτζίνας είναι ο τρίτος θάνατος»
Την ίδια στιγμή, στο MEGA και στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» μίλησε ο θεράπων ιατρός της Τζωρτζίνας στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, ο άνθρωπος που πρώτος κατέθεσε για την υπόθεση.

«Όταν εμείς επιληφθήκαμε του τρίτου παιδιού, ήδη είχε υποστεί μία σοβαρότατη υποξική εγκεφαλοπάθεια, που το παιδάκι πλέον ήταν σχεδόν βέβαιο ότι δε θα ξαναμιλούσε και δε θα ξαναπερπατούσε. Δηλαδή, πλέον είχε τελειώσει το δράμα, γιατί εγώ θεωρώ ότι η ανακοπή στο Καραμανδάνειο εγώ το θεωρώ σαν τρίτο θάνατο» δήλωσε ο κ. Ηλιάδης.

Πάντως, η Ρούλα Πισπιρίγκου στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα καταθέσει τις έγγραφες εξηγήσεις της με την ιδιότητα της υπόπτου για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.