«Ας βγουν κι ας πουν μπροστά μου ότι δεν είχα αιμορραγία»: Το ξέσπασμα της εγκύου που έχασε το μωρό της

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενώ εξελίσσεται ο προκαταρκτικός έλεγχος στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που σύμφωνα με τις καταγγελίες, έδιωξε την 30χρονη έγκυο γυναίκα επειδή έληγε η εφημερία με αποτέλεσμα να χάσει το παιδί της, η μητέρα μίλησε για τη νομική διαμάχη που ανοίγει με τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

«Επειδή είναι η πρώτη τους άμυνα το θεωρώ φυσιολογικό εν μέρει, αλλά αυτό δεν με καθησυχάζει. Δεν παύει να μου δίνει περαιτέρω οργή. Ας βγουν κι ας πουν μπροστά μου ότι δεν είχα αιμορραγία» λέει η γυναίκα που έχει υποβάλλει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

«Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Η 30χρονη καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι έφτασε στις 7:00 ήταν στο Ιπποκράτειο και 7:02 ήταν μέσα στην κλινική. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει, ότι ο χώρος ήταν άδειος και πέρασαν αρκετά λεπτά μέχρι να εντοπίσει κάποιον. «Όταν πήγα δεν έβρισκα κανέναν. Βρήκα έναν υπάλληλο security γιατί δεν υπήρχε κανείς άλλος. Την πόρτα άνοιξε μία κοπέλα και της είπα ότι έχω πόνους και συσπάσεις, αλλά και ότι είμαι θετική στον COVID. Μου είπε να περάσω έξω από τον θάλαμο, και κάποια στιγμή η ίδια μου είπε ότι “έχουμε δίδυμη καισαρική και οι γυναικολόγοι είναι όλοι απασχολημένοι. Με το τέλος της εφημερίας που έχουμε δεν υπάρχει περίπτωση να σας εξυπηρετήσουμε”».

Από την πλευρά του, το «Παπαγεωργίου» το οποίο κατηγορεί η καταγγέλλουσα για μεγάλη καθυστέρηση κι ολιγωρία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία στις 8:40 και στις 9:10 ολοκληρώθηκε η εξέταση. Αποφασίστηκε η διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής. Στις 9:30 μπήκε στο χειρουργείο Covid-19. Το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, διασωληνώθηκε άμεσα και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ νοσηλείας νεογνών».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.