Βγήκε με άδεια από τη φυλακή ο «αρχηγός» της «17Ν»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την πρώτη του τριήμερη άδεια από τις φυλακές έλαβε μετά από 20 χρόνια ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος είχε καταδικαστεί ως ο «αρχηγός» της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Το αίτημα αδείας συζητήθηκε στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών και αποφασίστηκε να δοθεί το πράσινο φως για την πρώτη χορήγηση άδειας στον «Λάμπρο» της «17Ν».

Ωστόσο, αυτό που εξόργισε τους συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατίας στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι η άδεια του «Λάμπρου» της «17Ν» έπεσε πάνω στην επέτειο του χτυπήματος εναντίον του πρώην υπουργού Παλαιοκρασά στο κέντρο της Αθήνας.

Τότε, που έχασε τη ζωή του ο νεαρός Θάνος Αξαρλιάν, ο οποίος έτυχε να περνάει τυχαία από τη διασταύρωση των οδών Βουλής και Καραγιώργη Σερβίας.

Σχολιάζοντας την είδηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ζήτησε να λάβει εξηγήσεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

«Δόθηκε άδεια τριήμερη στον αρχηγό της Νοέμβρη; Εν κρυπτώ; Δηλαδή, τουλάχιστον αμήχανα; Και μάλιστα στην επέτειο της δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν; Ισχύει; Απαιτούνται εξηγήσεις δημόσια και ξεκάθαρα» ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

Το ιστορικό του Γιωτόπουλου

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος συνελήφθη στις 17 Ιουλίου 2002 στο σπίτι του στους Λειψούς.

Δικάστηκε και καταδικάστηκε ως αρχηγός της 17Ν χωρίς ποτέ ο ίδιος να παραδεχθεί, έστω και την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση.

Πρωτόδικα στον Γιωτόπουλο επιβλήθηκαν 21 φορές ισόβια καθώς του απέδωσαν ηθική αυτουργία στις επιθέσεις της οργάνωσης, ενώ στο εφετείο η ποινή μειώθηκε σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.

Αν και βρίσκεται αρκετά χρόνια στη φυλακή, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.