ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλ. Τσίπρας είχε αρνητικό pcr- H απάντηση στα πυρά Πλεύρη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απάντηση στον Υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη έδωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος για τα πυρά που εξαπέλυσε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη χρήση μάσκας στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Μιλώντας το πρωί τη Τρίτης (26.07.2022) στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN, ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για άγνοια των οδηγιών του ΕΟΔΥ, την ώρα που, όπως είπε, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν επαναφέρει την υποχρεωτικότητα της μάσκας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει στις 20 Ιουλίου ότι βρέθηκε για δεύτερη φορά θετικός στον κορωνοϊό, αφού νόσησαν και η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα και ο μεγάλος τους γιος. Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε στις 24 Ιουλίου και όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης είτε έπρεπε να είναι σε καραντίνα, άρα την «έσπασε», είτε έπρεπε να φοράει μάσκα και δεν το έκανε.

«Κανονικά αν ισχύουν οι ημερομηνίες που ο ίδιος έχει δώσει, ήταν στην 5ήμερη καραντίνα και δεν θα έπρεπε να έχει βγει. Αν είχε νοσήσει νωρίτερα και το ανακοίνωσε στις 20 θα έπρεπε να είναι με μάσκα», συνέχισε ο Θάνος Πλεύρης.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΣΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή έκανε λίγη ώρα μετά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε αρνητικό PCR από το Σάββατο (το έδωσε και στη δημοσιότητα) και αποκάλεσε τον Θάνο Πλεύρη «τελειωμένο ακροδεξιό τρολ» και απαίτησε από τον υπουργό Υγείας να ζητήσει συγγνώμη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να παραιτηθεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος

«Πρώτον, ο κ. Πλεύρης είναι ο υπουργός Υγείας στη χώρα που είναι πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους στην Ευρώπη. Ο κ. Πλεύρης είναι ο υπουργός Υγείας στη χώρα που έχει 28,2% υπερβάλλουσα θνησιμότητα την ώρα που ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 10.4%.

Μόνο και μόνο μ’ αυτά τα στοιχεία ο κ. Πλεύρης θα έπρεπε αντί να λέει ψέματα σε πανελλαδική εκπομπή, να κρύβεται να μην τον βλέπει το φως του ήλιου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αρνητικό PCR από το Σάββατο. Όταν έχεις αρνητικό PCR προφανώς και μπορείς να βγείς έξω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κ. Πλεύρης είναι τόσο άσχετος που δεν ξέρει ούτε καν τα πρωτόκολλα. Προφανώς θέλει να συμπεριφερθεί σαν ένα ακροδεξιό τρολ και να λέει ψέματα, να πετάει λάσπη γιατί δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο μπροστά στο τεράστιο έγκλημα που έχει κάνει με τη διαχείρισης της πανδημίας. Ελπίζω μέσα στις επόμενες λίγες ώρες να έχει ζητήσει συγγνώμη. Το αποτέλεσμα του PCR θα δημοσιευτεί.

Ο κ. Πλεύρης που συμπεριφέρθηκε σήμερα το πρωί σαν έναν τελειωμένο ακροδεξιό τρολ, καλό είναι πολύ γρήγορα να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί από τη θέση του.

Μια κυβέρνηση η οποία έστελνε εργαζόμενους στη δουλειά την 5η μέρα ενώ τα τεστ τους έβγαιναν θετικά, λέγοντας δεν πειράζει, να πάτε να δουλέψετε, αυτοί οι άνθρωποι έμπαιναν στα τρένα, τα λεωφορεία και το μετρό, είμαστε η χώρα, ξαναλέω, που είμαστε πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο και θεωρεί ο κ. Πλεύρης ότι μπορεί να κάνει τέτοια προπαγάνδα απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποδεικνύει ότι όχι μόνο είναι επικίνδυνος, αλλά επειδή μιλάμε και για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ούτε από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας έχει καταλάβει πολλά μέσα στο κεφάλι του».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.