Στο στόχαστρο η Πρόεδρος της Δημόκρατίας: Την κατηγορούν ότι τάχθηκε εμμέσως υπέρ της αποφυλάκισης Λιγνάδη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επίθεση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ομιλία της στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας και στις αναφορές της για τον λαϊκισμό, που απειλεί τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών κοινωνιών, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Επίθεση εξαπέλυσε και η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ με παρεμφερή τίτλο με την δήλωση Φίλη.

«Η Σακελλαροπούλου εμμέσως υπέρ της αποφυλακίσεως Λιγνάδη» γράφει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα.

 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την αναφορά στον λαϊκισμό, με αφορμή τις πολιτικές κρίσεις που αντιμετωπίζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες λόγω της ακρίβειας που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι ο λαϊκισμός αμφισβητεί τις δημοκρατικές και φιλελεύθερες δημοκρατίες και υπονομεύει τη διάκριση των εξουσιών. Και προσέθετε ότι «τα θεσμικά αντίβαρα, όμως, είναι θεμέλια του Κράτους Δικαίου και δεν υποτάσσονται στις πλειοψηφίες και τους εφήμερους συσχετισμούς. Η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους.»

Η αναφορά της αυτή προκάλεσε και πολλά σχόλια στα social media.

Νίκος Φίλης: Η Πρόεδρος μίλησε σαν συνταξιούχος δικαστής

Ο Νίκος Φίλης κατηγόρησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι μίλησε σαν συνταξιούχος δικαστής και τάχθηκε εμμέσως υπέρ της αποφυλάκισης του Λιγνάδη, ενώ ζήτησε την υπό όρους αποφυλάκιση του απεργού πείνας Μιχαηλίδη, του γνωστού τοξοβόλου των διαδηλώσεων εναντίον των μνημονίων.

Ανήμερα της επετείου για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, χθες Κυριακή, απαγορεύτηκε συναυλία στα Προπύλαια για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, ενώ προχθές στα Εξάρχεια απαγορεύτηκε και χτυπήθηκε από την αστυνομία πορεία κατά των βιασμών, είπε ο Νίκος Φίλης. Τελικά η Αποκατάσταση της Δημοκρατίας… «εορτάστηκε» με (στιγμαία…) παλινδρόμηση στην αλήστου μνήμης διαταγή Ζαγοριανάκου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»! Το παραλήρημα Συρίγου για τον «μύθο του Πολυτεχνείου» δεν είναι εξαίρεση. Για την κυβέρνηση, είναι ο κανόνας για το πώς με βάναυσο τρόπο καταπατά δημοκρατικές αξίες και δικαιώματα, αφού πρώτα διαβάλλει τον αγώνα για τη Δημοκρατία ως «μύθο», τονίζει με δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.