Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στο νότιο Ρέθυμνο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συναγερμός έχει σημάνει εκ νέου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κρήτης, καθώς υπάρχει νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στο νότιο Ρέθυμνο. Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμεναν στο σημείο υπό τον φόβο της αναζωπύρωσης και επιχειρούν πλέον στην κατάσβεση της φωτιάς, ενώ δύο ελικόπτερα καταφτάνουν από το Ηράκλειο και τα Χανιά.

Με μήνυμα από το 112 ενημερώνονται οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια να απομακρυνθούν άμεσα και να κατευθυνθούν προς Άγιο Παύλο και Ακουμιανή Γυαλιά.

Παράλληλα, έχουν ενημερωθεί ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να βρίσκονται σε ετοιμότητα στο σημείο.
Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε την Παρασκευή στο νότιο Ρέθυμνο και έκαιγε για περισσότερα από δύο 24ώρα. Άφησε πίσω της 15.000 στρέμματα καμένης αγροτικής και χορτολιβαδικής γης.

Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι ενώ «το νότιο Ρέθυμνο θα συνεχίσει να έχει πολύ σημαντικές επιταχύνσεις σε ριπές ανέμων. Θα βρίσκεται σε μέγιστη κατηγορία στον δείκτη επικινδυνότητας (μωβ) μέχρι και την Τρίτη» ανέφερε στο cretapost ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.