Κικίλιας: Πρόσκληση σε Γερμανούς συνταξιούχους να περάσουν τον δύσκολο χειμώνα στην Κρήτη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο Ρέθυμνο βρίσκεται ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη. Ο ίδιος απευθύνει πρόσκληση στους Γερμανούς συνταξιούχους να έρθουν το χειμώνα στη χώρα μας και συγκεκριμένα να περάσουν τους δύσκολους μήνες στην Κρήτη.

Οι ξενοδόχοι στο Ρέθυμνο, δηλώνουν έτοιμοι οργανωμένοι και ενθουσιασμένοι για να υποδεχθούν πρώτοι τους Γερμανούς συνταξιούχους τους χειμερινούς μήνες, όπως δήλωσαν κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Τουρισμού, σε δηλώσεις του χθες Πέμπτη (14/7) στη γερμανική Bild, απηύθυνε πρόσκληση στους συνταξιούχους τής Γερμανίας, καλώντας τους να περάσουν στην Ελλάδα που έχει πιο ήπιο και μεσογειακό κλίμα, τον δύσκολο -λόγω της ενεργειακής κρίσης- χειμώνα που έρχεται.

«Ο χειμώνας στην Κρήτη διαρκεί το πολύ δύο με τρεις μήνες. Ο καιρός εδώ είναι πολύ πιο ήπιος από ό,τι στη Βόρεια Ευρώπη. Και, από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε τους Γερμανούς πολίτες που θα θελήσουν να έρθουν και να μείνουν στο νησί μας, προσφέροντάς τους υπηρεσίες υψηλής ποιότητας», ανέφεραν οι ξενοδόχοι του Ρεθύμνου στον υπουργό Τουρισμού.

Ο κ. Κικίλιας, επανέλαβε τον στρατηγικό στόχο του Υπουργείου, προκειμένου η Κρήτη να γίνει δωδεκάμηνος τουριστικός προορισμός και στάθηκε ιδιαίτερα στα στοιχεία της TUI -του μεγαλύτερου tour operator- που μιλούν για πρωτοφανές ρεκόρ όσον αφορά και στους τέσσερις νομούς του νησιού. Ξεχωριστή μνεία έκανε, δε, στις συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν όλους τους προηγούμενους μήνες και που έχουν ως αποτέλεσμα οι σημαντικότερες αεροπορικές εταιρείες της Γερμανίας -όπως η Condor- να προσθέτουν συνεχώς περισσότερες απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και για ολοένα και περισσότερους προορισμούς.

«Η προσπάθειά μας δεν σταματά εδώ. Η Κρήτη -και ο νομός Ρεθύμνου- έχει όλες τις δυνατότητες και τα εχέγγυα, προκειμένου να γίνει προορισμός και για τους δώδεκα μήνες του χρόνου. Εδώ, έχουμε ξενοδοχειακές μονάδες ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Έχουμε νοσοκομεία, έχουμε Κέντρα Υγείας. Έχουμε πρωτογενή παραγωγή. Και, φυσικά, έχουμε τη μοναδική κρητική φιλοξενία. Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία που δεν θα πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε, επίσης, τη δυναμική πορεία που καταδεικνύουν τα στοιχεία από τις μέχρι τώρα αφίξεις στο Ρέθυμνο, όπου η πληρότητα στα καταλύματα -όπως σημείωσε- αγγίζει, αυτή τη στιγμή, το 90%, ενώ οι επιδόσεις από το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου ξεπερνούν -όπως είπε- τα αντίστοιχα μεγέθη του 2019. Τις εξαιρετικές αυτές επιδόσεις επιβεβαίωσαν -από την πλευρά τους- και οι φορείς του τουρισμού στο Ρέθυμνο, αναφερόμενοι τόσο στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων που βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, όσο και στα στοιχεία των ξεναγών.

cnn.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.