Φωτιά στο Σχηματάρι – Κάηκαν αποθήκες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ελεγχόμενη είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Σχηματάρι και προκάλεσε την εντολή για προληπτική εκκένωση των κατοίκων από το Δήλεσι.

Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην Βρυσούλα στο Σχηματάρι και η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση. 106 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα, υδροφόρες ΟΤΑ δίνουν τη μάχη της κατάσβεσης. Στη μάχη και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Πλέον, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και η φωτιά είναι ελεγχόμενη, αλλά η Πυροσβεστική παραμένει επί ποδός προκειμένου να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Στο Σχηματάρι πηγαίνει, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για να διερευνήσει τα αίτια της φωτιάς.

Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς, δόθηκε από τον δήμο εντολή στους κατοίκους να εκκενώσουν το Δήλεσι, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 για να προειδοποιήσει τους κατοίκους για τη φωτιά.

Η φωτιά έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών και κάηκαν μερικώς κάποιες αποθήκες και γκαράζ. Με λάστιχα στα χέρια οι κάτοικοι προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες τους.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.