Φωτιά στη Σαλαμίνα: Μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιδεινώθηκε η εικόνα της φωτιάς που μαίνεται, από το απόγευμα της Τετάρτης, στη Σαλαμίνα., τη στιγμή που σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή στα Μέγαρα.

Λίγο πριν από τις 18:45 εστάλη νέο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά, η οποία βρίσκεται κοντά σε διάσπαρτες κατοικίες χωρίς ωστόσο να απειλούνται, ενώ ακολούθησε και δεύτερο λίγο πριν τις 19:30.

Τα μηνύματα του 112

«Αν βρίσκεστε στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πρώτο.

«Αν βρίσκεστε στις οδούς Αγίου Νικολάου & Αγίου Θεράπωντος Σαλαμίνας, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή_Καραϊσκάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρεται στο δεύτερο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε δασική έκταση στον λόφο Πατρίς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν άλλες δύο εστίες στην περιοχή Ανεμόμυλοι και στην περιοχή Σαμάρι.

Ισχυρές δυνάμεις

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στη περιοχή σπεύδουν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο τύπου ΑΒ 214, ενώ ακτοπλοϊκώς μεταβαίνουν από Πειραιά 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.