Πύρινη κόλαση στην Αττική – Ολονύχτια μάχη σε Πεντέλη, Ντράφι, Διώνη, Δασαμάρι και Ανθούσα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια εξαιρετικά δύσκολη μάχη και με μεγάλο εχθρό τους εξαιρετικά θυελλώδεις ανέμους δίνουν από τις 17:19 το απόγευμα της Τρίτης και μέχρι και αυτή την ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην Πεντέλη και γρήγορα επεκτάθηκε σε περιοχές όπως το Ντράφι Πικερμίου αλλά και σε γύρω περιοχές, όπως η Ανθούσα, η Διώνη και το Δασαμάρι.

Η φωτιά κινούνταν προς τον οικισμό της Καλλιθέας, με κατεύθυνση προς Παλαιά Πεντέλη. Ωστόσο, οι στροβιλισμοί των ανέμων είναι τόσο έντονοι και συχνοί που οι φλόγες αλλάζουν συνέχεια κατεύθυνση.

Νωρίτερα, είχαν εκκενωθεί το Ντράφι, η Ανθούσα, η Διώνη και το Δασαμάρι.

Μήνυμα εστάλη λίγο πριν από τις 20:00 από τον αριθμό 112 προς τους κατοίκους της Ανθούσας να εκκενώσουν άμεσα τις εστίες τους και να κατευθυνθούν προς τον Γέρακα, ενώ λίγο μετά τις 20:15 δόθηκε αντίστοιχη εντολή εκκένωσης και στους κατοίκους της Διώνης και του Δασαμαρίου με κατεύθυνση προς Παλλήνη.

Στα πύρινα μέτωπα επιχειρούν 420 πυροσβέστες, 18 μονάδες πεζοπόρων τμημάτων και 85 οχήματα. Παράλληλα, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και Ρουμάνοι πυροσβέστες. Επίσης, η Περιφέρεια με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, μεγάλος αριθμός εθελοντών και δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. Ειδικότερα, 282 αστυνομικοί με 90 βοηθούν στην ασφαλή εκκένωση και μεταφορά των κατοίκων μακριά από τα επικίνδυνα σημεία. Τα εναέρια μέσα θα ριχτούν εκ νέου στη μάχη της πυρόσβεσης, με το πρώτο φως της ημέρας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.