Δημήτρης Λιγνάδης: Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλέξη Κούγια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η απόφαση να αποφυλακιστεί ο Δημήτρης Λιγνάδης, δεν δημιούργησε αντιδράσεις μόνο από πλευράς του κόσμου και των ανθρώπων που τον έστειλαν εξ’ αρχής στο εδώλιο.

Ο δικηγόρος του σκηνοθέτη Αλέξης Κούγιας, ανέφερε χτες Τετάρτη ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης αποφυλακίζεται με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τίνος το πολιτικό παιχνίδι παίζει;»

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε όσα με δήλωση του ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με τις τοποθετήσεις βουλευτών αναφορικά με την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Κούγιας το άρθρο 497 παρ. 8 του ΚΠΔ ισχύει σήμερα ακριβώς όπως ίσχυε από το 2010, πριν δηλαδή από την μεταρρύθμιση του 2019.
Μετά την υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε, ότι ο κ. Λιγνάδης είναι δήθεν θύμα πολιτικής σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ και την καταδίκη για 2 βιασμούς ανηλίκων, το ερώτημα που γεννάται είναι για ποιόν λόγο προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη; Τίνος το πολιτικό παιχνίδι παίζει;» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα λεγόμενα Κούγια

Ο κ. Κούγιας ανέφερε στην χθεσινή δήλωσή του, μεταξύ άλλων ότι, «…τόλμησαν, πάλι για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους, να αμφισβητήσουν τη σημερινή απόφαση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία αποφάσισε, εφαρμόζοντας ένα νόμο και συγκεκριμένα το άρθρο 497 παράγραφος 8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τον οποίο μόνο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε, δεν υπήρχε στον προηγούμενο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και το οποίο άρθρο διατάσσει τους Δικαστές και τα Δικαστήρια να αποφασίζουν υποχρεωτικά την αναστολή εκτελέσεως της ποινής όταν ο κατηγορούμενος που καταδικάστηκε:

1) έχει μόνιμη και γνωστή κατοικία στην Ελλάδα,

2) δεν είναι ύποπτος φυγής,

3) δεν έχει προετοιμάσει τη φυγή του στο εξωτερικό,

4) δεν είναι φυγόποινος,

5) δεν είναι φυγόδικος,

6) δεν έχει καταδικαστεί για κακούργημα και

7) δεν υπάρχει φόβος να διαπράξει, εάν μείνει ελεύθερος, εγκλήματα»

Επίσης αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Μετά από όλη αυτή τη νομική ανάλυση, είμαι βέβαιος ότι, τόσο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και όσοι παραπλανήθηκαν αγνοώντας αυτό που πριν τρία χρόνια ψήφισαν, θα ζητήσουν συγγνώμη, τόσο από τους Τακτικούς Δικαστές, όσο και από ολόκληρο τον ελληνικό λαό για το λάθος, το οποίο διέπραξαν με αυτές, λόγω αγνοίας νόμου, τοποθετήσεις».

https://www.in.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.