Δημήτρης Λιγνάδης: Ανταλλαγή πυρών κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ μετά την απελευθέρωση του σκηνοθέτη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου να αποφυλακιστεί ο Δημήτρης Λιγνάδης.  Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να χρεώσει τη δικαστική απόφαση στον Πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού για να απαντήσει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιάννης Οικονόμου, κάνοντας λόγο για χυδαία πολιτική εκμετάλλευση.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε ότι «από σήμερα ο άνθρωπος που καταδικάστηκε σε ποινή 12 ετών για τον βιασμό ανηλίκων, θα κυκλοφορεί ελεύθερος με απόφαση της Δικαιοσύνης», σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Μάλιστα, ο κ. Ηλιόπουλος απέδωσε «μία  ευνοϊκή περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον βιαστή» (σ.σ. εννοώντας τον Δημήτρη Λιγνάδη) στον Πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού, όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις για τη δράση Λιγνάδη, σημειώνοντας πως «η ατμόσφαιρα αυτή αποτυπώθηκε και σήμερα (σ.σ. 13.07.2022) στην απόφαση του δικαστηρίου».

«Επί είκοσι ημέρες προσπαθούσαν να ‘κουκουλώσουν’ την υπόθεση, δημιουργώντας μια ευνοϊκή περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον βιαστή και τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, την ίδια ώρα που στοχοποιήθηκαν τα θύματα που είχαν το σθένος να μιλήσουν».

Και πρόσθεσε «το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ντροπή».

Οικονόμου κατά ΣΥΡΙΖΑ

«Μόνο ένα κόμμα που έχει αποφασίσει να πορευτεί μέσα στο βούρκο και την αθλιότητα θα επιχειρούσε να μετατρέψει σε αντικείμενο χυδαίας κομματικής εκμετάλλευσης μια δικαστική απόφαση, για υπόθεση βιασμού», σχολίασε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Αρχικά με ανακοίνωση της Τομεάρχη Πολιτισμού Σίας Αναγνωστοπούλου χαρακτήριζε την καταδίκη Λιγνάδη «νίκη του δικού μας ηθικού και αξιακού συστήματος», επιχειρώντας να καπηλευθεί πολιτικά μια δικαστική απόφαση για υπόθεση μάλιστα ποινικού και όχι πολιτικού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλιόπουλος επιχείρησε να χρεώσει τη δικαστική απόφαση, για απόλυση του κ. Λιγνάδη με περιοριστικούς όρους, στον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Πολιτισμού! Πρόκειται για μια άθλια συκοφαντία, για τον ορισμό της τοξικότητας, που συνιστά δολοφονία χαρακτήρων και υπονόμευση των θεσμών. Αυτά είναι που συνιστούν τον «τραμπισμό αλά γκρέκα». Η στάση του αυτή είναι όνειδος για ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα», τόνισε, καταλήγοντας, ο κ. Οικονόμου.

«Μία φορά ντροπή για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, δύο φορές ντροπή για την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου», ανταπάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.