ΑΠΘ: Η φοιτήτρια που πέτυχε το απόλυτο 10

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η αριστούχος απόφοιτη της Σχολής Θετικών Επιστημών, Ελίνα Χατζηδημητρίου, αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, πως δεν θέλει να φύγει από την Ελλάδα.

Η Θεσσαλονικιά φοιτήτρια, Ελίνα Χατζηδημητρίου που αποφοίτησε με το απόλυτο 10 από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Status 107.7 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη πως δεν ασχολήθηκε ποτέ με καταλήψεις, κινητοποιήσεις και δραστηριότητες εκτός των σπουδών της.

«Δεν θα με ενοχλούσε η παρουσία της αστυνομίας, αν κάνει τη δουλειά της» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως επιθυμία της είναι να χτίσει την καριέρα της  στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό. «Δεν θα ήθελα να συνεχίσω τη ζωή μου μόνιμα στο εξωτερικό, θα ήθελα να πάω για ένα διάστημα, π.χ. για πέντε χρόνια, για να κάνω διδακτορικό, να αποκτήσω κάποια εμπειρία, και διδακτική, και μετά θα ήθελα να επιστρέψω στη χώρα μου» είπε.

Η νεαρή απόφοιτη δήλωσε πως ποτέ δεν φανταζόταν πως θα φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, αλλά από ένα σημείο και μετά ήταν ο στόχος της.

Στην ερώτηση εάν ένιωσε ποτέ να στερείται πράγματα από την εφηβεία της λόγω της εντατικής μελέτης, απάντησε πως δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο και πως μπορεί στο Λύκειο να ήταν μαθήτρια του 20, όχι όμως και στο Γυμνάσιο.

Η επίσημη ανακοίνωση της Σχολής Θετικών Επιστημών ΑΠΘ

«Τα «ρεκόρ» που καταρρίπτονται: το πρώτο απόλυτο 10 της ΣΘΕ είναι σε μαθηματικό και σε γυναίκα.

Στις 22-07-2022, στην τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος Μαθηματικών, η απόφοιτος κ. Ε. Χατζηδημητρίου έλαβε βαθμό πτυχίου δέκα (10), το πρώτο  10 της Σχολής σε όλα τα χρόνια λειτουργίας της.

Θερμά συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία!»

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.