Αχτσιόγλου-Χαρίτσης: Έκρηξη του πληθωρισμού και της αλαζονείας ενός τραγικού πρωθυπουργού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στον πληθωρισμό του Ιουνίου, ο οποίος εκτινάχθηκε στο 12,1%, σε επίπεδα δηλαδή του 1993, αναφέρονται με κοινή τους δήλωση η Έφη Αχτσιόγλου κι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Η τομεάρχης Οικονομικών κι ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζουν πως μέσα σε έξι μήνες ο ήδη υψηλός πληθωρισμός του Ιανουαρίου σχεδόν διπλασιάστηκε.

«Η Ελλάδα ξεπερνά πλέον κατά πολύ τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Είναι 117,7% η αύξηση στο φυσικό αέριο, 70,4% στο ρεύμα, 45,6% στα καύσιμα, διψήφιες οι αυξήσεις στα τρόφιμα. Μην παρεξηγείτε όμως την κυβέρνηση. Δεν πρόκειται για αφαίμαξη του εισοδήματος των πολιτών ούτε για στήριξη της αισχροκέρδειας και των καρτέλ. Απλώς ο κ. Μητσοτάκης φροντίζει οι τουρίστες να μην κάνουν φθηνές διακοπές στην Ελλάδα», σημειώνουν σκωπτικά οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ίδιοι κάνουν λόγο για έκρηξη του πληθωρισμού και της αλαζονείας ενός τραγικού πρωθυπουργού που πληρώνει ακριβά η κοινωνία: «Όσο γρηγορότερα φύγει ο ίδιος και η κυβέρνησή του τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει ο εφιάλτης για τους πολίτες».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.