Τράπεζες: Τέλος οι ουρές στα γκισέ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν πολύ σύντομα οι τραπεζικές συναλλαγές στον γκισέ, καθώς βασικός στόχος της υλοποιούμενης στρατηγικής του πιστωτικού συστήματος είναι η ώθηση των πελατών στα ψηφιακά δίκτυα (ATMs, e-banking και mobile banking) μέσω των οποίων πραγματοποιείται ήδη το σύνολο σχεδόν των συναλλαγών.Όπως εξηγούν στο NEWS 24/7 τραπεζικές πηγές «καθολικά το πιστωτικό σύστημα είναι αποφασισμένο να μεταφέρει – και μάλιστα σχετικά άμεσα – τις καθημερινές συναλλαγές, όπως καταθέσεις, αναλήψεις, μεταφορές και πληρωμές από το γκισέ στα ATMs εντός του καταστήματος.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις ήδη σήμερα οι συναλλαγές αυτές δεν γίνονται πλέον στο γκισέ, με τους τραπεζοϋπαλλήλους να κατευθύνουν τους πελάτες απευθείας στα ηλεκτρονικά μηχανήματα.

Σε αυτή την κατεύθυνση και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες προχωρούν σε σημαντικές επενδύσεις, αναβαθμίζοντας τεχνολογικά τα υφιστάμενα καταστήματα και αλλάζοντας τη δομή τους, ώστε προτεραιότητα για τους πελάτες να είναι πλέον οι ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Σε κάθε περίπτωση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, στόχος είναι οι επισκέψεις των πελατών στα καταστήματα να περιοριστούν σημαντικά και να έχουν περισσότερο συμβουλευτικό και λιγότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. «Σε λίγο καιρό ο πελάτης θα έρχεται στο κατάστημα της τράπεζας για να συζητήσει θέματα όπως το στεγαστικό του δάνειο ή το αποταμιευτικό και επενδυτικό του πρόγραμμα και σε καμία περίπτωση για να πληρώσει λογαριασμούς ή να μεταφέρει χρήματα.

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι εγχρήματες συναλλαγές στα καταστήματα να γίνονται πλέον αποκλειστικά με τη χρήση των μηχανημάτων, καλλιεργώντας τη νέα κουλτούρα στους τελευταίους πελάτες που επιμένουν τον γκισέ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.