Για την ομάδα της καρδιάς του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο γνωστός Πατρινός οδοντίατρος Παναγιώτης Παπαγιαβής, έκανε μια υπέροχη ανάρτηση για την ομάδα της καρδιάς του:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ κ.Μαντά
Όταν είμαστε παιδιά, κατόπιν έφηβοι, αισθανόμαστε δυνατοί, ενθουσιώδεις, μάχιμοι, και τραγουδάγαμε, με πίστη, μαζί με τον Καζαντζίδη «…να σου δώσω μια να σπάσεις αχ ρε κόσμε γυάλινε, και να φτιάξω μια καινούργια κοινωνία άλληνε…». Ασπαζόμαστε θεωρίες, επιλέγουμε πολιτικούς προσανατολισμούς, παλεύουμε για αυτούς, γραφόμαστε σε κόμματα και προσπαθούσαμε. Προϊόντος όμως του χρόνου έρχεται η ζωή, τις περισσότερες φορές σκληρή, επαχθής και με πόνο. Η καθημερινή τριβή, ο αγώνας για τον «επιούσιον», για την οικογένεια, τα παιδιά, η αναλγησία του κράτους, μας κάνει να προβληματιζόμαστε για τις νεανικές μας σκέψεις, να διαφοροποιούμαστε, να ψάχνουμε νέους ατραπούς και να «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑ»
Όταν είμαστε παιδιά, βασική έννοια των περισσοτέρων ήταν φυσικά το παιχνίδι. Κυρίως τα ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ κ.ά,). Φορούσες μία φανέλα με ένα νούμερο και γινόσουν μέλος μιας ομάδας με σκοπό την επιβεβαίωση, δηλαδή τη νίκη. Έτρεχες, ίδρωνες τη φανέλα, έπεφτες, κτύπαγες, μερικές φορές άσχημα, μάτωνες, έτρωγες ξύλο, έδινες ξύλο, έβριζες, γύρναγες όλη την Ελλάδα, εγκαταλείποντας παιδιά-οικογένεια, καθημερινά απασχολούσες χρόνο (προπονήσεις) και όλα αυτά για την ομάδα. Όλα αυτά είναι βιώματα που δεν εξαργυρώνονται, δεν ανταλλάζονται. Γι αυτό «ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»
Εξ ου λοιπόν το γνωμικό «κόμμα αλλάζεις, ομάδα όχι»
Η ομάδα της, οποίας είσαι οπαδός, είναι σαν το παιδί σου και έχεις όμοια συμπεριφορά απέναντι της. Είσαι μαζί του τις Κυριακές (αγώνες),στη μελέτη (προπονήσεις), στη πρόοδο (καλές εμφανίσεις),στις συζητήσεις γι αυτό (καφενείο – λέσχη), στα λάθη του (κακές εμφανίσεις), στα επιτεύγματα του (θριαμβευτικές νίκες), στη ανέλιξη του (άνοδος κατηγορίας), στις αποτυχίες (κάθοδος κατηγορίας) στη συνεχή εξωσχολική προσπάθεια του (μεταγραφές – προπονητής) και γενικώς. Μαζί του θα κλάψεις, θα γελάσεις, θα συγκινηθείς. Το ίδιο θα συμβεί και με την ομάδα σου. Και όταν τα παιδιά σου, μεγαλωμένα πια πετάξουν για τους δικούς τους ουρανούς, εσύ θα έχεις πλέον μοναχοπαίδι την ΟΜΑΔΑ σου.
Εμείς είχαμε αγαπήσει και αγκαλιάσει τον Α.Π.Σ. ΠΑΤΡΑΙ. Είχαμε ζυμωθεί, τρέξει, πονέσει, κλάψει, γελάσει και πάντα προσπαθούσαμε. Δυστυχώς κάποια λάθη, η έλλειψη ψυχραιμίας και διάφορες συγκυρίες οδήγησαν τι σωματείο σε μία κατάσταση που οι γιατροί ονομάζουν «κλινικά νεκρή» Το σωματείο χωρίς παίκτες, χωρίς παράγοντες, δεν δήλωνε συμμετοχή σε καμία ποδοσφαιρική εκδήλωση. Παρέμενε λοιπόν «κλινικά νεκρό», ως προείπα, έχοντας μόνο τον αριθμό μητρώου της Ε.Π.Ο. και μάλιστα διψήφιο (95). Ελάχιστα σωματεία υπάρχουν στην Ελλάδα με διψήφιο αριθμό, περιμένοντας τον οριστικό θάνατο στις εκκαθαρίσεις μητρώου μελών που κάνει κατά καιρούς η Ε.Π.Ο.
ΚΑΙ όμως, κάποιος πίστεψε στο μύθο του Φοίνικα που αναγεννιέται από τις στάχτες του (το έχουμε δει σε πολλές άλλες περιπτώσεις) Ο κ. Νικόλαος ΜΑΝΤΑΣ πίστεψε ότι με σωστή και έντιμη δουλειά, καλούς συνεργάτες, αδελφοσύνη, αλληλεγγύη, μπορεί να τα καταφέρει. Με άμεσους συνεργάτες τον υιό του Αλέξη και τον Γεώργιο Γράψα ξεκίνησαν αργά αλλά σταθερά κτίζουν την ομάδα. Και να την αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022 ο Α.Π.Σ. ΠΑΤΡΑΙ, έφτασε να διεκδικεί να πάει στην ελάχιστη κατηγορία που του αξίζει να αγωνίζεται, στην Γ΄ Εθνική. Παλαιοί παράγοντες με πείρα και γνώσεις προσφέρθηκαν, όπως ο Γεώργιος Μητρόπουλος και ο Κωνσταντίνος Κούζιος, τώρα στη κρίσιμη καμπή της ανόδου να βοηθήσουν και τα καταφέραμε!!!
Έτσι πήρε πάλι πνοή και νόημα η ζωή μας και μαζί με την Πρωτοψάλτη τραγουδάμε: «…Είμαστε ακόμη ζωντανοί στη σκηνή στο χειροκρότημα…» Μαζί μας θα είναι και ο Σπύρος, Αβράμης, που είχε τόσα πολλά να δώσει στον αθλητισμό και τη κοινωνία, αλλά έφυγε νωρίς
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους τους προπονητές και ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το Σύλλογο και βοήθησαν ο καθένας με τις δυνάμεις του.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τον Νικ. Μαντά, τον υιό του Αλέξη και τον Γεώργιο Γράψα και λοιπούς συνεργάτες τους για το νέο ξεκίνημα της ομάδας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τον Γεώργιο Μητρόπουλο και τον Κωνστ. Κούζιο, για τη συμβολή τους στην άνοδο της ομάδας στη Γ΄ Εθνική.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τους φιλάθλους για τη συμπαράσταση και να είναι σίγουροι ότι θα ξαναγίνουμε ίδιοι και περισσότεροι
ΖΗΤΩ το Α.Π.Σ. ΠΑΤΡΑΙ
Πάτρα 13/6/22 Δημ. Ανάγνου, Παν. Παπαγιαβής κ. ά.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.