Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Για να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου πρέπει να μείνεις ταπεινός»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έχοντας ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τους Μπακς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει ένα διάλειμμα από το ΝΒΑ και απολαμβάνει τις διακοπές του με την οικογένειά του. Σε συνέντευξή του στη σελίδα του Costa Navarino ο Greek Freak μίλησε για το αναλλοίωτο κομμάτι του εαυτού του και τη διαδρομή του από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια μέχρι τη δημιουργία της δικής του οικογένειας.

Συνέντευξη στο blog του Costa Navarino, το μέρος που περνάει μέρος των καλοκαιρινών του διακοπών, παραχώρησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος μίλησε για τα τρία στάδια της ζωής του. Από τα δύσκολα χρόνια πριν από το ΝΒΑ, τη σκληρή δουλειά και την ευκαιρία που πήρε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και την ζωή του ως οικογενειάρχης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο «αναλλοίωτο» κομμάτι του εαυτού του αλλά και την φιλοσοφία του που τον έχει φέρει στο υψηλότερο επίπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

Για τα στάδια από τα οποία πέρασε στη ζωή του πριν φτάσει στο σημείο που είναι τώρα: «Η ζωή είναι δύσκολη και εμείς προσπαθούμε να την απλοποιήσουμε. Δεν πρέπει να κάνουμε τη ζωή μας πιο περίπλοκη. Πρέπει να καταλάβεις ποιος είσαι και να είσαι εντάξει με αυτό. Για πολλούς αυτό μπορεί να είναι δύσκολο καθώς πιστεύουν πως μπορούν να είναι πολλά παραπάνω αλλά στο τέλος δεν είναι ευτυχισμένοι.

Η οικογένειά μου και εγώ μάθαμε να επιβιώνουμε στον δρόμο, όταν δεν είχαμε τίποτα. Στην συνέχεια προσαρμοστήκαμε σταδιακά όταν πήγα στο ΝΒΑ και τώρα προσαρμόζουμε τη ζωή μας στο σήμερα. Οι αξίες μας ωστόσο παρέμειναν ίδιες σε όλη τη διάρκεια, ανεξάρτητα με τα πάνω και τα κάτω που είχαμε.

Όταν ήμουν μικρός και πηγαίναμε από πόλη σε πόλη πουλώντας πράγματα ήταν τέλειο για εμένα γιατί ήμουν στο αμάξι με τα αδέλφια μου, παίζαμε και γελάγαμε. Τότε δεν το καταλάβαινα αλλά πλέον που είμαστε διάσπαρτοι σε χώρες το συνειδητοποιώ. Αυτό έχει αλλάξει πολλά στο τι άνθρωπος είμαι, πως μεγαλώνω τα παιδιά μου και τι θέλω να γίνω ως παίκτης και επιχειρηματίας. Στο Costa Navarino ήρθα επειδή μπορώ να φέρω και την οικογένειά μου. Υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη και διάσημα ξενοδοχεία αλλά δεν με εντυπωσιάζουν. Είναι ένα μέρος που οι γονείς μου και τα αδέλφια μου έχουν επισκεφτεί και που μπορεί να με κάνει να νιώσω όπως ένιωθα μικρός. Μπορεί να μην είχαμε χρήματα αλλά ήμασταν όλοι μαζί. Και έτσι είμαστε και τώρα. Δεν έχω υπάρξει μόνος στη ζωή μου. Πάντα είχα τα αδέλφια μου και θέλω αυτό να συνεχιστεί».

Για το αναλλοίωτο κομμάτι του εαυτού του παρά την επιτυχία στο ΝΒΑ: «Όντως, πολύς κόσμος που θέλει κάτι από εσένα θα εμφανιστεί στη ζωή σου αλλά πρέπει εσύ να μείνεις ίδιος και πιστός στον εαυτό σου. Συχνά λένε πως η δόξα και τα χρήματα αλλάζουν τον άνρθωπο αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα σωστό. Η διαφορά είναι ότι όταν δεν ήσουν γνωστός πριν μερικά χρόνια, ήσουν ήρεμος και τώρα εκατομμύρια κόσμος περιμένει κάτι από εσένα και ζητά πράγματα. Αν πεις ‘όχι’, γιατί δεν μπορείς πάντα να λες ‘ναι’, το παίρνουν στραβά. Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως πρέπει να μείνεις ο ίδιος άνθρωπος σε όλη τη διαδρομή. Αν αρχίσεις να αλλάζεις τότε το χάνεις».

Για την ζωή εκτός παρκέ και τον λόγο για τον οποίο πρέπει να εστιάζουμε στο ΄τώρα’: » Το τώρα είναι ο στόχος. Θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν με τα παιδιά του Θανάση αλλά για να γίνει αυτό υπάρχει μία διαδικασία και αυτό προϋποθέτει να είσαι «παρών». Είναι εύκολο να το λες αλλά δύσκολο να το κάνεις. Όταν το καταφέρεις επηρεάζει την ποιότητα της ζωής σου. Δεν χρειάζεται λεφτά για να είσαι καλά. Μίλησα νωρίτερα για το πως να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Ξέχνα το μπάσκετ, δεν με νοιάζει το μπάσκετ. Αν ευχαριστιέσαι το παιχνίδι συνεχίζεις και παίζεις. Όταν δεν σου αρέσει, σταματάς. Είναι απλό. Για να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου πρέπει να είσαι ταπεινός».

Τέλος αναφέρθηκε και στην σκέψη του να αγοράσει δύο σπίτια στην περιοχή: «Δεν έχω σπίτι στην Αθήνα, θα έχω όμως εδώ. Μου αρέσει εδώ, περνάω καλά και η οικογένειά μου είναι χαρούμενη. Μου αρέσει να τα άτομα που έχω δίπλα μου να είναι χαρούμενα. Η μαμά μου να περπατάει στην παραλία και να βγάζει φωτογραφίες».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.