Αυγενάκης: «Βαθιά τομή στα θεμέλια του ποδοσφαίρου η επαγγελματική διαιτησία»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, συζητήθηκε η τροπολογία του Υφυπουργείου Αθλητισμού για τη θέσπιση επαγγελματικής διαιτησίας στο ποδόσφαιρο.

Παρουσιάζοντας την τροπολογία, η οποία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και θα εισαχθεί σήμερα (2/6) προς ψήφιση στην Ολομέλεια, ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για μία «βαθιά τομή στα θεμέλια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου», εκτίμησε ότι οι συνθήκες για το βήμα αυτό έχουν ωριμάσει και πρόσθεσε: «Ηρθε η ώρα να κάνουμε ένα γενναίο βήμα, διότι η δημοφιλία του ελληνικού ποδοσφαίρου, η προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα, αλλά και η καχυποψία τους απέναντι στο υγιές κομμάτι του ποδοσφαίρου, οφείλεται μεταξύ άλλων και στις παθογένειες της διαιτησίας».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε επίσης πως πρέπει «… να παραδειγματιστούμε από καλές διεθνείς πρακτικές, από προηγμένα πρωταθλήματα του κόσμου, όπως η Αγγλία. Ένα περιβάλλον που έχει καθιερώσει την επαγγελματική διαιτησία και προσφέρει κάθε χρόνο ένα εξαιρετικό θέαμα, βασισμένο εξ ολοκλήρου στην αγωνιστική ποιότητα των ομάδων, χωρίς να υπάρχουν οποιεσδήποτε δεύτερες σκέψεις και δικαίως κατατάσσεται στην κορυφή των πρωταθλημάτων παγκοσμίως. Άλλωστε, σε έναν χώρο, όπου οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές είναι επαγγελματίες, επιβάλλεται να ακολουθήσουν και οι διαιτητές, οι οποίοι θα ασχολούνται αποκλειστικά με τα καθήκοντά τους, χωρίς κάποια παράλληλη εξάσκηση άλλου επαγγέλματος, που θα τους αποσπάσει», επισημαίνοντας ότι «για λόγους μεγαλύτερης διαφάνειας, το σύστημα επαγγελματικής διαιτησίας θα κατοχυρώνεται με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού, κατά παρέκκλιση των προβλεπόμενων στο καταστατικό της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας».

Η εν λόγω τροπολογία περιλαμβάνει ακόμα τρία άρθρα:
* Για τον «Ειδικό Κανονισμό Επαγγελματικής Διαιτησίας Ποδοσφαίρου», που καταρτίζεται αποκλειστικά από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας
* Για τα «Κωλύματα εγγραφής μέλους αθλητικού σωματείου», όπου καταργείται το κώλυμα των μετόχων, εταίρων, διαχειριστών και μελών Δ.Σ. Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας για τη συμμετοχή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου
* Για την παράταση, έως τις 31/12/2022, της προθεσμίας εναρμόνισης των Καταστατικών αθλητικών σωματείων, αθλητικών ενώσεων και αθλητικών ομοσπονδιών με τις προβλέψεις των αθλητικών νόμων.

ΑΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.