Συνάντηση Δήμου-Πανεπιστημίου για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών στην Πάτρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας με την Επιτροπή Υλοποίησης για τη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την πόλη και την περιφέρεια, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, στη συνάντηση παρευρίσκονταν οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Ασπράγκαθος και Τάκης Πετρόπουλος, καθώς και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η διοργάνωση, τον προσεχή Οκτώβριο, τριημέρου εκδηλώσεων υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών, στην Πάτρα.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής εκφράστηκε η προθυμία να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των φοιτητών που έρχονται στην πόλη μας, να τους στηρίζει σε κάθε τους βήμα και σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουν.

Μάλιστα, στη συνάντηση, η αρμόδια Επιτροπή του Πανεπιστημίου ενημερώθηκε από την αντιπροσωπία της Δημοτικής Αρχής, σχετικά με τις διευκολύνσεις που παρέχει ο Δήμος Πατρέων στους φοιτητές που διαμένουν στην πόλη μας, όπως είναι η δωρεάν ή με χαμηλότερο αντίτιμο συμμετοχή των φοιτητών στις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις και υποδομές του Δήμου, ακόμα και σε όσες είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως το Δημοτικό Ωδείο. Από κοινού με το Πανεπιστήμιο, συζητήθηκε η επέκταση αυτών των παροχών, όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Επίσης, συζητήθηκαν μία σειρά δράσεις που υπάρχουν ήδη στο πρόγραμμα του Δήμου και μπορούν να ενταχθούν στις εκδηλώσεις για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών, όπως είναι ο Ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος» 2022, που θα λάβει χώρα στις 15 Οκτωβρίου.

Πέραν αυτών, θα καταρτιστεί ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών στην πόλη, ο οποίος θα περιλαμβάνει δράσεις που θα φέρουν τους νέους σε επαφή με όλες τις πλευρές της πόλης, όπως είναι η ιστορία της, ο πολιτισμός της, ο αθλητισμός. Για το σκοπό αυτό, ήδη προγραμματίστηκε εκ νέου συνάντηση της αρμόδιας Επιτροπής του Πανεπιστημίου με τη Δημοτική Αρχή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.