Το Σωματείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ στο συλλαλητήριο για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση του το Δ.Σ  του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο » Αγιος Ανδρέας» (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ) αναφέρει:

Την στιγμή που άλλες χώρες μετά από δύο και πλέον χρόνια πανδημίας, επενδύουν και ενισχύουν τα Συστήματα Υγείας με νέες δομές και ανθρώπινο δυναμικό, η χώρα μας απεναντίας το συρρικνώνει και το αποδυναμώνει.

Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα φυγουράρει στην κορυφή της Ευρώπης, καταγράφοντας τους πιο αρνητικούς δείκτες στην διαχείριση της πανδημίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μεθόδευση για υποβάθμιση, συγχώνευση και κλείσιμο του ‘ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ’,ένα αμιγώς παιδιατρικό Νοσοκομείο,το μοναδικό εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Ένα Νοσοκομείο που εξυπηρετεί όλη την Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά, πραγματοποιώντας περίπου 2000 χειρουργικές επεμβάσεις και εξετάζονται κατά μέσο όρο το χρόνο,40.000 παιδιά.

Η έλλειψη Αναισθησιολόγων γιατρών που έχει προκύψει  δεν είναι μετά από ένα έκτακτο γεγονός,είναι απόρροια ενός φυσιολογικού γεγονότος όπως είναι η συνταξιοδότηση.

Άρα για πιο λόγο υπήρξε αυτή η κωλυσιεργία;

Η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζεται στο χώρο της Δημόσιας Υγείας δεν αποτελεί καινοφανές περιστατικό,και ως εκ τούτου δεν πρέπει να αιφνιδιάζει κανέναν.

Οφείλουμε εμείς οι εργαζόμενοι και όλη η κοινωνία της Πάτρας να αντισταθεί      και να βάλει φραγμό στα σχέδια για κλείσιμο του ‘ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ’συμμετέχοντας στην συγκέντρωση που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή.

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΝΗ στις 19:30 στην Πλατεία Γεωργίου

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.