Πάτρα: Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σήμερα Σάββατο στην Πάτρα, αλλά και τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη σήμερα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία να …εκτοξεύεται πάνω από τους 36 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φθάσουν τα 3 μποφόρ.

Ακόμη μεγαλύτερη θερμοκρασία προβλέπεται για αύριο Κυριακή με το θερμόμετρο να δείχνει κατά τόπους στην Αχαΐα ακόμη και πάνω από 37 βαθμούς.

Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή θα διατηρηθούν στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά:

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου και πιθανόν της Κεντρικής Στερεάς. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 30 βαθμούς), 21 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία και στην Πελοπόννησο έως τους 36 βαθμούς), 19 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο έως τους 32 βαθμούς), 22 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 20 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 18 έως 29 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και το μεσημέρι πρόσκαιρα από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.