Πάτρα – Νέα απάτη: Τους ξάφρισαν 34.000 ευρώ σε μερικά λεπτά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προσποιούμενος πελάτη επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη επιχείρησης και με το πρόσχημα της αγοράς προϊόντων, τον έπεισε να του δώσει τον αριθμό IBAN για να καταθέσει ηλεκτρονικά τα χρήματα για την παραγγελία.

Στη συνέχεια ο δράστης του απέστειλε με μήνυμα υπερσύνδεσμο link που παρέπεμπε σε εικονικό περιβάλλον τράπεζας.

Ο έμπορος εξαπατήθηκε από τον δράστη, ακολούθησε τον υπερσύνδεσμο και καταχώρησε τους κωδικούς του, με αποτέλεσμα ο δράστης να του αφαιρέσει από τον τραπεζικό λογαριασμό του, περισσότερα από 14.000 ευρώ.

*Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προσποιούμενος ενδιαφερόμενο αγοραστή επικοινώνησε τηλεφωνικά με πολίτη, που είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης και με το πρόσχημα της ηλεκτρονικής πληρωμής για την αγορά του προϊόντος τον έπεισε να του δώσει τον αριθμό IBAN για να καταθέσει ηλεκτρονικά τα χρήματα για την παραγγελία.

Στη συνέχεια ο δράστης του απέστειλε με μήνυμα υπερσύνδεσμο link που παρέπεμπε σε εικονικό περιβάλλον τράπεζας.

Ο πολίτης εξαπατήθηκε από τον δράστη, ακολούθησε τον υπερσύνδεσμο και καταχώρησε τους κωδικούς του, με αποτέλεσμα ο δράστης να του αφαιρέσει από τον τραπεζικό λογαριασμό του, 30.000 ευρώ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.