Πάτρα: Οι ιατροδικαστές που εξέτασαν αρχικά τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας αντιμέτωποι με ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης , αναμένεται να υπάρξει , σύμφωνα με πληροφορίες, στο θέμα της αναζήτησης ενδεχόμενων πειθαρχικών ευθυνών ιατροδικαστών, που χειρίστηκαν σε αρχικό στάδιο τις υποθέσεις θανάτου της μικρής Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας , της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο πόρισμα των ιατροδικαστών φέρεται να καταγράφονται ιατροδικαστικές πλημμέλειες, που οι ειδικοί συνδέουν χρονικά πριν από τις αποκαλύψεις για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας που έχει οδηγήσει στη φυλακή,με σύμφωνη γνώμη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Όπως μετέδωσε η δικαστική συντάκτρια του Mega, Άννα Κανδύλη, εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν παραλείψεις ή αμέλειες, τότε θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη.

Ο υπουργός, με βάση τις αρμοδιότητες που του παρέχει ο νόμος, έχει δικαίωμα να ζητήσει πειθαρχική έρευνα που θα διενεργηθεί από τον προϊστάμενο Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκο Καρακούκη.

Υπενθυμίζεται ότι την ιατροδικαστική έκθεση για το πρώτο παιδί, τη Μαλένα, υπογράφει η ιατροδικαστής Αθηνών Χριστίνα Τσάκωνα, ενώ την αντίστοιχη για το δεύτερο παιδί, την Ίριδα, υπογράφει η ιατροδικαστής Πατρών, Αγγελική Τσιόλα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.