Πάτρα: «Άκυρο» του Δημοτικού Συμβουλίου στη διάταξη του Υπουργείου Εσωτερικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., μέσω αντιδραστικής ρύθμισης, με διοικητικά μέτρα προς τους Δήμους, περιορίζει τα δικαιώματα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στα Δημοτικά Συμβούλια.

Ανάμεσα στα άλλα, καταργεί το δικαίωμά τους να θέτουν προς συζήτηση στα Δημοτικά Συμβούλια, θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης. Επίσης, βάζει επιπλέον εμπόδια και στη διεξαγωγή των ψηφοφοριών.

Η συγκεκριμένη απόφαση της Κυβέρνησης, εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια θωράκισης των Τοπικών Αρχών σε όλη την Ελλάδα, ώστε να υλοποιούνται οι αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας και να μη συζητιούνται στα Δημοτικά Συμβούλια τα λαϊκά προβλήματα.

Η νομοθετική αυτή ρύθμιση, κινείται άλλωστε, στην κατεύθυνση που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, τόσο η σημερινή, όσο και οι προηγούμενες, των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, του ΠΑΣΟΚ κ.τλ., οι οποίες προώθησαν την πλήρη ευθυγράμμιση των δημοτικών και περιφερειακών αρχών με την κεντρική κρατική διοίκηση, ώστε να εξυπηρετούνται ευκολότερα οι στόχοι της ανάπτυξης υπέρ του κεφαλαίου.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τώρα την εν λόγω νομοθετική διάταξη.

Ταυτόχρονα, ενημερώνουμε, ότι ως Δημοτική Αρχή της Πάτρας, σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να πειθαρχήσουμε και να υλοποιήσουμε αυτές τις αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις και τις αυταρχικές πρακτικές της κυβέρνησης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.