Ώρα Πατρών: Αντισυνταγματικός κατήφορος της Κυβέρνησης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ώρα Πατρών», αναφέρει:

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αλλεργία σε οποιαδήποτε αντιπολιτευτική φωνή και το έχει επανειλημμένως αποδείξει.

Όμως, ότι θα έφτανε ο κ. Βορίδης να προτείνει, στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ, την κατάργηση του διαχρονικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων για πρόταξη προ ημερησίας διατάξεως προς συζήτηση επίκαιρων θεμάτων, ξεπερνάει κάθε όριο.

Μετά τις ρυθμίσεις των νόμων Θεοδωρικάκου… που ανέτρεψαν τις διατάξεις του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ για την λειτουργία των οργάνων των ΟΤΑ και ουσιαστικά υποκαθιστούν το δημοτικό συμβούλιο από την Οικονομική Επιτροπή και ήδη κρίνονται αντισυνταγματικές από το ΣτΕ.

Έπειτα από την κατάργηση της δυνατότητας του δημοτικού συμβουλίου να συζητάει οποιοδήποτε θέμα της Οικονομικής Επιτροπής θεωρεί σημαντικό,

Κατόπιν της ψήφισης του νέου εκτρωματικού αντιδημοκρατικού εκλογικού νόμου όπου με το 43% κατοχυρώνεται στον πρώτο συνδυασμό το 60% των εδρών εκμηδενίζοντας έτσι την αντιπολίτευση,
τώρα με περισσό θράσος φιμώνουν τις μειοψηφίες και τους απαγορεύουν να θέτουν προ ημερησίας διατάξεως θέματα για συζήτηση. 

Χρέος άμεσο όλων των δημοκρατικών δυνάμεων είτε βρίσκονται τις διοικήσεις των Δήμων, είτε στην αντιπολίτευση είναι ν’ αντιδράσουν και με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων να σταματήσουν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο του κ. Βορίδη και της κυβέρνησης.

Καλούμε τον δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη άμεσα να φέρεις στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα για να σταματήσουμε τον ολισθηρό κατήφορο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.