Ο ναός Παντανάσσης Πατρών πανηγυρίζει και εορτάζει τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τη σύναξη των αγίων δώδεκα αποστόλων τιμά η εκκλησία μας την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 και στον ιστορικό ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών έχει καθιερωθεί να τιμάται ξεχωριστά και πανηγυρικά η συγκεκριμένη εορτή μιας και το δεξιό κλείτος του ιερού ναού είναι αφιερωμένο όπως και η δεξιά αγία Τράπεζα στους Αγίους 12 Αποστόλους.

Ο φετινός εορτασμός σύμφωνα με το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον πανηγυρικό εσπερινό στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης 29/6 ενώ θα ακολουθήσει το πρωί της Πέμπτης 30/6 η Θεία λειτουργία όπου και θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, από τον ιερό ναό των Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίας Ελένης Αγυιάς Πατρών, ο οποίος και είχε διατελέσει για ένα διάστημα ιεροδιάκονος του ναού Παντανάσσης.

Απόστολοι ονομάζονται οι Δώδεκα μαθητές του Κυρίου που άφησαν τα πάντα και ακολούθησαν τον Κύριο Ιησού Χριστό σε όλη τη δημόσια διακονία Του μέχρι της Αναλήψεως Του ενώ κατόπιν με την επιφοίτηση του Άγιου Πνεύματος, έγιναν κήρυκες και μάρτυρες της πίστεως στον Χριστό προς λύτρωση της ανθρωπότητας από την αμαρτία και συνέβαλαν στην εξάπλωση της Βασιλείας του Θεού και του ευαγγελίου στη γη.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.