Λαμπρός και φέτος ο εορτασμός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ιδιαίτερα λαμπρός ήταν και φέτος ο εορτασμός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών. 
Εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν τις Ιερές Ακολουθίες και προσκύνησαν την Ιερά ΕΙκόνα κατά την διάρκεια του τριημέρου και δεκάδες οι ιερείς οι οποίοι συμμετείχαν στις Ακολουθίες. .
Το Σάββατο το πρωί έγινε στο Ναό η έξοδος της Ιεράς Εικόνας.
Το πρωί της Κυριακής στην Θεία Λειτουργία παρευρέθηκε ο Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρακεντές.
Το απόγευμα του Σαββάτου και της Κυριακής χοροστάτησε στο μέγα εσπερινό, την αρτοκλασία καθώς και στην λιτάνευση της Ιεράς ΕΙκόνας ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος,
Στην ιερά αγρυπνία που πραγματοποιήθηκε στο βράδυ της Κυριακής λειτούργησε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Πατρών π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος .
Την Δευτέρα το πρωί, ανήμερα της εορτής στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε και επίκαιρα για την εορτή του Αγιου Πνευματος που συμβολίζει και την ενότητα της Εκκλησίας μας.Στο τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Ανδρέα Γεωργακόπουλο, τον Διάκονο  π. Αιμιλιανό, τους επιτρόπους, τους νεοκορους καθώς και τις κυρίες του φιλοπτώχου για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν για την προετοιμασία του Ναού και όλη την τάξη που τηρήθηκε, καθώς και για την φιλοξενία που ακολούθησε…
Ο προϊστάμενος του Ι.Ν. π. Ανδρέας Γεωργακόπουλος με την σειρά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, τον Επίσκοπο Κερνίτσης, τους ιερείς, τους πιστούς, τους άρχοντες της πόλης που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος..
Επίσης ευχαρίστησε και τους εθελοντές του Ε.Ε.Σ. που έδωσαν το παρόν κατά την διάρκεια του τριημέρου για λόγους ασφαλείας.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους :
– Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης
– οι Βουλευτές Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου
– ο πρ. υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος
– οι περιφερειακοί σύμβουλοι  Νίκος Κατσουγκράκης και Σπύρος Σκιαδαρέσης
– η αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη
– ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Ξυλιάς
–  ο βοηθός αστυνομικού διευθυντή Γιάννης Μασούρας
– Την Λιτάνευση της Ιεράς ΕΙκόνας συνόδευαν μέλη του Φάρου Ποντίων και η μπάντα του Δήμου …

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.