Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Οχι στην αλόγιστη χρήση νερού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση του Δήμου Δυτ. Αχαΐας αναφέρονται τα εξής:

Η υπερκατανάλωση και η αλόγιστη χρήση νερού έχουν ως αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση σε ορισμένες κοινότητες.

Με αφορμή την αύξηση της θερμοκρασίας ο κίνδυνος λειψυδρίας είναι έντονος και δεδομένου ότι θέλουμε να ανταποκριθούμε στην ομαλή υδροδότηση όλων των οικισμών μας, θα πρέπει να μειώσουμε στο ελάχιστο δυνατό την κατανάλωση νερού και να το χρησιμοποιούμε για οικιακή χρήση αποκλειστικά και μόνο.

Απευθύνουμε έκκληση προς τους καταναλωτές, ώστε να περιοριστεί άμεσα η σπατάλη και η αλόγιστη χρήση του νερού και η χρήση του σε ποτίσματα κήπων ή άλλων καλλιεργειών από το δίκτυο ύδρευσης.

Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και έχουμε ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την εξοικονόμησή του.

Ήδη η ΔΕΥΑΔ εξετάζει και μια σειρά καταγγελιών, που φτάνουν στην υπηρεσία, ώστε στις περιπτώσεις που υπάρχει παράβαση του κανονισμού ύδρευσης να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Όλοι μας κάνουμε ορθολογική χρήση ώστε αυτό το καλοκαίρι να μη λείψει το νερό σε κανένα σπίτι και κανένα συνοικισμό.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.