Θεσσαλονίκη: Ο Θερμαϊκός κόλπος γέμισε με νεκρά ποντίκια (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια αποκρουστική εικόνα παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες ο Θερμαϊκός Κόλπος, καθώς έχει γεμίσει με νεκρά ποντίκια. Όπως ήταν φυσικό η ανησυχία είναι έντονη στους κατοίκους της πόλης, αφού πέρα από την άσχημη εικόνα, αναρωτιούνται αν ελλοχεύει υγειονομικός κίνδυνος.

Καθησυχαστικός πάντως εμφανίζεται ο καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χαρίτων – Σαρλ Χιντήρογλου.

Ο καθηγητής μιλώντας στο GRtimes.gr, αποδίδει την εμφάνιση των νεκρών τρωκτικών στην υπερχείλιση του αποχετευτικού συστήματος της πόλης κατά την σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

«Έχει ξανασυμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν, χωρίς να αφήσει αποτύπωμα. Είναι κάτι το οποίο είναι αναμενόμενο μετά από μεγάλες πλημμύρες. Λόγω του μεγάλου όγκου υδάτων, στόμωσαν οι υπόνομοι και τα ζώα δεν κατάφεραν να διαφύγουν με αποτέλεσμα τελικά να πνιγούν. Στη συνέχεια από την υπερχείλιση, ξεβράστηκαν στη θάλασσα», σημειώνει χαρακτηριστικά στο GRTimes, ο Χαρίτων Χιντήρογλου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή χρειάζεται να βγει το ειδικό σκάφος, προκειμένου να τα περισυλλέξει, κάτι όμως «που ακόμα και αν δεν συμβεί λογικά τα ρεύματα θα τα βγάλει στο πέλαγος όπου θα φαγωθούν από άλλους ζωντανούς οργανισμούς. Να είναι καλά οι γλάροι, που μπορούν να καθαρίσουν άμεσα τη θάλασσα», σημειώνει.

Όσο για το εάν το φαινόμενο προκαλεί ανησυχία τόσο για τη ζωή των πολιτών της Θεσσαλονίκης, όσο και για τη βιοποικιλότητα της θάλασσας, ο κ. Χιντήρογλου είναι ξεκάθαρος: «Δεν υπάρχει καμιά ανησυχία, πέρα βέβαια από το αποκρουστικό του θεάματος», κατέληξε.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.