Ταυτότητες και διπλώματα οδήγησης περνούν στην ψηφιακή εποχή και μένουν σπίτι – Τι αλλάζει από τον Ιούλιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι αστυνομικές ταυτότητες και τα διπλώματα αυτοκινήτου περνούν στην ψηφιακή εποχή και από τον Ιούλιο θα είναι διαθέσιμα μέσα από το κινητό τηλέφωνο. Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε εκδήλωση του ΣΕΒ για την ψηφιακή διακυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο υπουργός, οι επόμενοι στόχοι που θα επιτευχθούν και με την χρηματοδοτική συνδρομή του Ταμείου Ανάκαμψης είναι να προστεθούν στις ψηφιακές υπηρεσίες ήδη από τον Ιούλιο οι ταυτότητες και τα διπλώματα αυτοκινήτου που θα ψηφιοποιηθούν σε μορφή εφαρμογής για το κινητό.

Παράλληλα με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί τον επόμενο μήνα στη Βουλή θα τεθεί το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αναδυόμενες τεχνολογίες που είναι μεταξύ άλλων η τεχνητή νοημοσύνη, το blockchain, το internet of things.

To gov.gr παρέχει σήμερα 1375 υπηρεσίες, από 1147 τον Μάρτιο του 2021 και 627 τον Σεπτέμβριο του 2020. Στο διάστημα αυτό έγιναν ηλεκτρονικά 6,5 εκατομμύρια υπεύθυνες δηλώσεις, 2,2 εκατομμύρια εξουσιοδοτήσεις, εκδόθηκαν 4,5 εκατομμύρια πιστοποιητικά, 18 εκατομμύρια βεβαιώσεις εμβολιασμού και έγιναν 3,2 εκατομμύρια ενεργοποιήσεις της άυλης συνταγογράφησης.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.