Παγωτό σορμπέ: Φτιάξτο και θα σου φτιάξει τη διάθεση!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Γιατί παγωτό σορμπέ και όχι γενικά παγωτό
Το επίπεδο λιπαρών του είναιμηδενικό, συγκριτικά με το αντίστοιχο των άλλων παγωτών, που μπορεί να αγγίζει τα 7gr.

Συνήθως- και ανάλογα με το πως έχει παρασκευαστεί- ένα παγωτό σορμπέ έχει80 θερμίδες. Ένα «κανονικό» παγωτό φτάνει τις 100- 150. Και μιλάμε για μίαμπάλα παγωτού, έτσι;

Το παγωτό σορμπέ έχει ζάχαρη, αλλά πολύ λιγότερη από ό,τι τα άλλα παγωτά.Εκτός αν το συγκρίνουμε με τα Vegan και μ’ εκείνα που έχουνχαμηλά λιπαρά. Σε αυτή την περίπτωση έχουν περίπου την ίδια ποσότητα, 20- 21gr.

Το παγωτό σορμπέ έχει αυξημένη βιταμίνη C, αφού γίνεται από φρούτα. Αν το φτιάξουμε μόνοι μας, στο σπίτι που ξέρουμε και τι φρούτα θα χρησιμοποιήσουμε, τότε πράγματι θα απολαύσουμε παγωτό με βιταμίνη C.

Bonus info: Το παγωτό σορμπέ έχειλιγότερο ασβέστιο, βιταμίνη Α και σίδηρο σε σχέση με τα άλλα πάγωτα πουπεριέχουν γάλα.

Σορμπέ ναι, παγωτό με μέτρο
Οι παραδοσιακές συνταγές γιαπαγωτό σορμπέ περιλαμβάνουν ζάχαρη. Επομένως, έχει ζάχαρη αν νόμιζες πως δενκαι γι’ αυτό συστήνεται να το καταναλώνουμε με μέτρο.

Επιλέγουμε παγωτό σορμπέ για όσα αναφέραμε παραπάνω, αλλά και για την πλούσια γεύση- υφή του. Παρασκευάζεται από πούλπα, δηλαδή τη σάρκα των αληθινών, φρέσκων φρούτων και χαρίζει ενέργεια και μυρωδιές του καλοκαιριού που έρχεται!

Συνταγή για παγωτό σορμπέ φράουλα
500 gr φρέσκιες φράουλες

170 gr ζάχαρη

170 gr νερό

1/ 2 κ.γλ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρώντας το κοτσάνι τους και κόβοντάς τις σεμικρά κομμάτια. Τις αλέθουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι.Παράλληλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό σ’ ένα κατσαρολάκι, για να βράσουν.

Ανακατεύουμε καλά το σιρόπι ώστε να πάρει βράση. Όταν αρχίσει ο βρασμός, το αφήνουμε 3 λεπτά ακόμη (χωρίς να ανακατεύουμε). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.Μόλις κρυώσει καλά, το ρίχνουμε στις πολτοποιημένες φράουλες.

Ανακατεύουμε το μείγμα με σύρμα και το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει ελαφρά και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός για να αφρατέψει.

Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία 2 με 3 φορές ακόμη μέχρι να παγώσει τελείως το σορμπέ μας.

Εναλλακτική συνταγή για Vegan παγωτό σορμπέ
1 ½ φλιτζάνι κατεψυγεμένες φράουλες

2 κατεψυγεμένες μπανάνες

30 ml γάλα καρύδας ή αμυγδάλου

σταγόνες μαύρης σοκολάτας γιατο σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής
Καταψύχετε τις φράουλες, απλώνοντάς τις σ’ ένα ταψί και φροντίζοντας να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για την κατάψυξη της μπανάνας, εφόσον κόψετε σε ροδέλες τις δύο μπανάνες της συνταγής.

Ρίχνετε στο multi τις μπανάνες, 1 φλιτζάνι από τις φράουλες και το γάλα καρύδας ή αμυγδάλου και χτυπάτε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο επιπλέον γάλα. Ψιλοκόβετε τις υπόλοιπες φράουλες και τις προσθέτετε στο μείγμα σας.

Σερβίρετε το παγωτό,πασπαλίζοντας από πάνω με σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά). Αν σας αρέσει πολύ η σοκολάτα, μπορείτε να προσθέσετε τις σταγόνες στο μείγμα σας.

Συνταγή Vegan Παγωτού Σορμπέ: olivemagazine.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.