Κώστας Καραμανλής: Με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε μα κατάμεστη αίθουσα στο Μέγαρο Μουσικής πραγματοποιήθηκε η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή» όπου και καταχειροκροτήθηκε. Στην πρώτη γραμμή της ομιλίας του βρέθηκαν τα εθνικά θέματα και κυρίως τα ελληνοτουρκικά σε μια εποχή που το θερμόμετρο έχει ανέβει.

Ο κ. Καραμανλής αφού ευχαρίστησε αρχικά την Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» και εξήρε τη δράση της τόνισε χαρακτηριστικά πως «διανύουμε μέρες που μας γυρίζουν πίσω σε ένα σκοτεινό παρελθόν. Ένα παρελθόν που ήταν κοινή πεποίθηση πως είχαμε αφήσει πίσω μας. Ένα παρελθόν που η δική μας γενιά δεν έζησε και που ελπίζαμε ότι δεν θα ζήσουν τα παιδιά μας».

Ο πρώην πρωθυπουργός στάθηκε στα εθνικά θέματα και έδωσε το στίγμα της εξωτερικής πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα. «Με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη. Το αντίθετο. Οι εκπτώσεις τέτοιου είδους απλώς μεγαλώνουν την βουλιμία και εντείνουν τις ηγεμονικές επιδιώξεις και τον επεκτατισμό των γειτόνων».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης όπως ο Νίκος Δένδιας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Γιάννης Οικονόμου, ο Θάνος Πλεύρης, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Κωστής Χατζηδάκης και άλλοι.

Επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη καθώς και άλλοι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, πολλοί βουλευτές της γαλάζιας παράταξης, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.