Κορονοϊός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση, για τους άνω των 30 – Διαφωνίες επιστημόνων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοίγει σήμερα Δευτέρα (27.06.2022) η πλατφόρμα για να κλείσει ραντεβού όποιος θέλει να κάνει την 4η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Η Επιτροπή Εμβολιασμών απευθύνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες άνω των 60 ετών να κάνουν και την 4η δόση του εμβολίου για να “απαντήσει” στην ανησυχία που προκαλεί η ραγδαία εξάπλωση των μεταλλάξεων Όμικρον 4 και 5.

Όσον αφορά στους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30 έως 59, ο εμβολιασμός με την 4η δόση είναι προαιρετικός,

Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών, εφόσον το επιλέξουν».

 

Διαφωνίες επιστημόνων

Μετά τον Καθηγητή του LSE, Ηλία Μόσιαλο, αντίθετος για τέταρτη δόση στον ευρύ πληθυσμό δηλώνει και ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Ευάγγελος Τέρπος.

“Θα σας το πω αλλιώς: Εγώ δεν θα το έκανα!”, λέει μιλώντας στο iatropedia.gr, o Καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Ευάγγελος Τέρπος και εξηγεί:

“Δεν θα έκανα ένα εμβόλιο το οποίο στην ουσία δεν λέει πουθενά, πώς χαρίζει οποιαδήποτε προστασία. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο στοιχείο!”, σημειώνει ο Καθηγητής.

Τη διαφωνία τους εξέφρασαν και άλλοι επιστήμονες. Ωστόσο, την απόφαση των ειδικών που απαρτίζουν την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, στηρίζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

https://www.newsit.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.