Φολέγανδρος: Στην Αθήνα θέλει την εκδίκαση η οικογένεια της Γαρυφαλλιάς – «Υγιέστατος» ο δολοφόνος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένας χρόνος από τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, η οποία πέθανε από τα χέρια του 30χρονου συντρόφου της, ενώ έκανε διακοπές στη Φολέγανδρο. Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας εξέφρασε την επιθυμία η δίκη του 30χρονου να γίνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για λόγους ασφαλείας.

Η οικογένεια της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, που βρήκε φριχτό θάνατο στα χέρια του 30χρονου φίλου της στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών στη Φολέγανδρο, ζήτησε η εκδίκαση της υπόθεσης να διεξαχθεί στην Αθήνα, όπως έγινε και με τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη.

Φολέγανδρος: Οι ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες για τον 30χρονο

Παράλληλα, πραγματογνωμοσύνες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν για να διαπιστωθεί αν ο 30χρονος δράστης της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς είναι πραγματικά ψυχικά άρρωστος και άρα ακαταλόγιστος, η απάντηση των ιατροδικαστών ήταν κόλαφος για τον ίδιο.

Οι πραγματογνώμονες αποφάνθηκαν ότι ο 30χρονος «όχι μόνο δεν είναι ακαταλόγιστος, αλλά δεν είναι καν μειωμένου καταλογισμού», όπως επισημαίνει ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας της 26χρονης, Αλέξης Κούγιας.

Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή φαρμακοποιός έχασε τη ζωή της, αφού προηγουμένως βασανίστηκε αγρίως. Από την πρώτη στιγμή ο δράστης, αντί να ζητήσει συγγνώμη από την τραγική οικογένεια του θύματος, προσπάθησε να πείσει τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές του Πρωτοδικείου Νάξου ότι είναι ακαταλόγιστος, λόγω ανιάτου ψυχασθένειας, ώστε να μη δικαστεί και οδηγηθεί στις φυλακές, αλλά να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο προς θεραπεία.

Φολέγανδρος – Κούγιας: «Να παραπεμφθεί ο υγιέστατος δράστης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο»

«Σήμερα (σ.σ. 21.06.2022) περιήλθαν στην κατοχή του γραφείου μας η με αρ. πρωτ. 109/1-6-2022 και η με αρ. πρωτ. 114/3-6-2022 πραγματογνωμοσύνες, οι
οποίες διετάχθησαν για να διαπιστωθεί αν ο δράστης είναι πραγματικά ψυχικά άρρωστος και άρα ακαταλόγιστος και η απάντηση των ιατροδικαστών ήταν κόλαφος για τον ίδιο και την υπεράσπισή του.

Οι πραγματογνώμονες απεφάνθησαν ότι ο δράστης όχι μόνο δεν είναι ακαταλόγιστος αλλά δεν είναι καν μειωμένου καταλογισμού…

… Μετά την απάντηση αυτή των ιατροδικαστών, η οποία βρίσκεται στην κατοχή μας, η συνεργάτης του γραφείου μας Αικατερίνη Ημέλλου υπέγραψε το πέρας της ανακρίσεως και η δικογραφία διεβιβάσθη στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Νάξου, η οποία θα προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο Νάξου να παραπεμφθεί ο υγιέστατος δράστης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ώστε να δικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από υγιέστατο δράστη, για την οποία προβλέπεται η ποινή της ισοβίου καθείρξεως», ανέφερε σε δελτίο Τύπου το γραφείο του γνωστού ποινικολόγου, Αλέξη Κούγια.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.