Συναυλία Νταλάρα σήμερα στα Καλάβρυτα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια μοναδική βραδιά, σ’ έναν εμβληματικό χώρο, σ’ ένα μνημείο σύμβολο για τον απανταχού Ελληνισμό, ετοιμάζουν ο Γιώργος Νταλάρας και οι συνεργάτες του, αυτή τη Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ., στο Πανελλήνιο Ηρώο Αγωνιστών Εθνικής Παλιγγενεσίας 1821, στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

«Σμύρνη Αιώνια» είναι ο τίτλος της συναυλίας του Γιώργου Νταλάρα, τον οποίο θα συνοδεύουν στα Καλάβρυτα η ορχήστρα της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου και η Ασπασία Στρατηγού, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Η συναυλία είναι μια ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, με την οργανωτική φροντίδα του Δήμου Καλαβρύτων.

Ο ίδιος δε ο Γιώργος Νταλάρας χαρακτηρίζει τη συναυλία ως ένα μουσικό οδοιπορικό. Ένα οδοιπορικό που μεταφέρει μνήμες, εικόνες και εξαίσιες μουσικές από την σμυρναίικη παράδοση αλλά και τραγούδια -αναφορές στα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, των αλησμόνητων πατρίδων και της προσφυγιάς, από τα έργα «Μικρά Ασία» (σε στίχους Πυθαγόρα) και «Βυζαντινός Εσπερινός» (σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου) του μεγάλου συνθέτη μας Απόστολου Καλδάρα που φέτος, μαζί με την επέτειο του ’22, συμπληρώνονται και τα 100 χρόνια απ’ τη γέννηση του.

Αναμφίβολα, η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο Πανελλήνιο Ηρώο Αγωνιστών Εθνικής Παλιγγενεσίας 1821, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, είναι το μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός στο Δήμο Καλαβρύτων αυτό το καλοκαίρι.

«Μια συναυλία που έρχεται συμβολικά να συνδέσει, σ’ έναν ιστορικό τόπο, δυο περιόδους, δυο χρονολογίες, δυο επετείους, το 1821 και το 1922, οι οποίες διαδραμάτισαν καίριο και προσδιοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της εθνικής ταυτότητας και συνείδησης μας», αναφέρει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Τον Γιώργο Νταλάρα και την Ασπασία Στρατηγού συνοδεύουν -επί σκηνής- οι εξαιρετικοί μουσικοί της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου: Κώστας Γεδίκης-μπουζούκι, Κυριάκος Γκουβέντας-βιολί, Αποστόλης Βαλαρούτσος-κιθάρα, Κώστας Κωνσταντίνου-κοντραμπάσο, Ανδρέας Παπάς-κρουστά, Κώστας Μερετάκης-κρουστά, Ανδρέας Κατσιγιάννης-σαντούρι
καθώς και οι σολίστες: Γιώργος Παπαχριστούδης στο πιάνο, Μάνος Γρυσμπολάκης στο ακορντεόν, Αποστόλης Βαγγελάκης στα πνευστά και Γιώργος Μάτσικας στο μπουζούκι.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Γιώργος Νταλάρας, την ενορχηστρωτική επιμέλεια οι Γιώργος Νταλάρας, Ανδρέας Κατσιγιάννης, Γιώργος Παπαχριστούδης και Μάνος Γρυσμπολάκης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.