Συνεχίζει τη βουτιά το Bitcoin – Έπεσε προσωρινά κάτω και από τα 21.000 δολάρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Bitcoin έπεσε για λίγο ακόμα και κάτω από τα 21.000 δολάρια σήμερα, προτού ανακάμψει ελαφρά, συνεχίζοντας τη βουτιά του πραγματοποιεί καθώς οι επενδυτές απομακρύνονται από περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε σχεδόν 14% τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ το ethereum υποχώρησε περισσότερο από 12%, σύμφωνα με στοιχεία της Coinbase.

Το Bitcoin κυμαινόταν περίπου στα 21.800 δολάρια την Τρίτη στην Ασία.

«Τα πάντα φλέγονται αυτή τη στιγμή, είτε είναι οι μετοχές, είτε τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων, είτε οτιδήποτε άλλο», δήλωσε ο Nirmal Ranga, επικεφαλής συναλλαγών και τεχνικής ανάλυσης στο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης ZebPay.

«Αυτό που βλέπετε στην αγορά είναι… φόβος, αβεβαιότητα και αμφιβολία. Τεχνικά, οι αγορές φαίνονται υπερπουλημένες και πρέπει να υπάρξει κάποιο κατώτατο όριο που πρόκειται να φτάσουμε με το bitcoin στο προσεχές μέλλον», είπε ο ίδιος στο CNBC.

Τα κρυπτονομίσματα δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα τη Δευτέρα και πλατφόρμες συναλλαγών, όπως η Celsius και η Binance, σταμάτησαν τις αναλήψεις ενώ ορισμένες εταιρείες προχώρησαν σε περικοπή θέσεων εργασίας.

Το Bitcoin έχει υποχωρήσει σχεδόν 70% από το ιστορικό υψηλό που σημείωσε το Νοέμβριο του 2021.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.