Πάπας Φραγκίσκος: «Υποφέρω και κλαίω σκεπτόμενος τους πολίτες της Ουκρανίας»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην κατάσταση που επικρατεί στην εμπόλεμη Ουκρανία, και ιδίως στην μαρτυρική Μαριούπολη, αναφέρθηκε εκ νέου ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπας Φραγκίσκος, απευθύνοντας έκκληση για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων προς απομάκρυνση των αμάχων.

«Απευθύνω νέα έκκληση με στόχο να τεθούν σε εφαρμογή ανθρωπιστικοί διάδρομοι για όσους βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα χαλυβουργεία της Μαριούπολης» δήλωσε ο ποντίφικας.

Ο Πάπας κάλεσε όλους τους πιστούς να προσεύχονται κάθε ημέρα και υπογράμμισε ότι σκέφτεται συνεχώς την Μαριούπολη, «την πόλη αυτή η οποία βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε, με βάρβαρο τρόπο».

«Υποφέρω και κλαίω, σκεπτόμενος τους πολίτες της Ουκρανίας. Σκέφτομαι, ιδίως, τους ασθενέστερους, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Φτάνουν ειδήσεις που αφορούν παιδιά, τα οποία εκτοπίζονται και απελαύνονται», ανέφερε.

Και για μία ακόμη φορά ζήτησε «να μην αποδεχθεί κανείς τη λογική της βίας και την διεστραμμένη δίνη των όπλων» και «να μπορέσει να ακολουθηθεί η οδός του διαλόγου και της ειρήνης».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.