Νέα επίθεση Ερντογάν κατά της Ελλάδας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο του ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ενώ βρήκε και αφορμή να πει ξανά «όχι» στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε για τα εξοπλιστικά, τις αμερικανικές βάσεις και το Κυπριακό, ότι «δείτε τι συμβαίνει με την Ελλάδα. Χρωστάει στη Δύση 400 δισ. ευρώ, όμως της δίνουν όπλα και δίνουν την έγκριση οι ΗΠΑ να χτίσουν βάσεις. Από την άλλη όμως, όταν συναντιούνται μαζί μας, λένε ‘θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μαζί σας’. Αλλά λέει πως στην Κύπρο δεν βλέπει θετικά τη λύση των δύο κρατών. Ποιος σου είπε πως εμείς θα δούμε θετικά όσα λες;».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι η Άγκυρα είναι αρνητική, τονίζοντας ότι «δεν θα ξαναμπούν σε αυτό το τριπάκι», με τις δηλώσεις του να ακολουθούν αυτές του τουρκικού ΥΠΕΞ, ανήμερα της μαύρης επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων.

«Στο παρελθόν δώσαμε την έγκριση να ενταχθεί αυτή η χώρα (σ.σ. η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ). Εμείς δεύτερη φορά δεν θα μπούμε σε αυτό το ‘τριπάκι’. Σχετικά με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, στους αρμόδιους ξεκαθαρίσαμε πως θα πούμε όχι. Κι έτσι θα συνεχίσουμε», σημείωσε ο Ερντογάν και επανέλαβε τις κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας πως «προστατεύει» τρομοκράτες.

«Τι έγινε όταν επέστρεψαν; Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει μια βάση στην Αλεξανδρούπολη. Και η τρομοκρατική οργάνωση FETO ταξιδεύει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Και η Ελλάδα αγνοεί τη λίστα των τρομοκρατών που τους δώσαμε. Και εξακολουθούν να τους προστατεύουν» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.